Τσίου: Η μικρή παραλία της Αττικής που γνωρίζουν μόνο οι μυημένοι

Οι θερμοκρασίες επιτέλους ανέβηκαν και οι Αθηναίοι ξεκινούν δειλά-δειλά τις εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο για τα πρώτα μπάνια.

Αν είστε από αυτούς που δεν επιλέγουν κάποια κοντινή πλαζ, λόγω της πολυκοσμίας και των όχι και τόσο καθαρών νερών, είναι βέβαιο ότι μπορείτε κατά μήκος της Αττικής να εντοπίσετε διαμαντάκια. Μικρές παραλίες με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά, λίγο κόσμο και ηρεμία. Χωρίς το ενοχλητικό «τάκα-τούκα», χωρίς μουσικές. Μόνο το κύμα, εσείς, το νερό και ο ήλιος.

Μία από αυτές τις παραλίες, η παραλία Τσίου, βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη της μίας ώρας και θα σας αποζημιώσει με όσα αναφέραμε πιο πάνω. Δεν είναι γνωστό ποιος και γιατί εμπνεύστηκε αυτό το ιδιαίτερο όνομα και αν έχει κάποια σχέση με την ομώνυμη ελληνική ταινία.

Όπως αντιλαμβάνεστε η ακτή δεν είναι οργανωμένη, οπότε φροντίστε να έχετε προμηθευτεί νερό και κάτι να τσιμπήσετε. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας κάνοντας βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο Sounio Villas, στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας. Στο τέλος του Σουνίου, εκεί που αρχίζει το Λαύριο ακολουθήστε την πινακίδα «Ακρωτήρι». Θα βρεθείτε σε ένα αδιέξοδο. Παρκάρετε και ακολουθήστε τα μονοπάτια. Σε 5 λεπτά θα βρίσκεστε στην παραλία. 

Πηγή bovary.gr/