Τιμή και δόξα στους Αρχαίους Έλληνες!

Χιλιάδες επισκέπτες τον μήνα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο περνούν από το μνημείο για να μάθουν για τον Λεωνίδα και την στρατιωτική του ευφυΐα που έγινε εμφανής τον Αύγουστο του 480 π.Χ. στο στενό των Θερμοπύλων.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε ο κος Γιώργος Φιλή από Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας, κάτοικος επαρχίας Αμμοχώστου, επισκέφτηκε το χώρο που έγινε η περίφημη μάχη των Θερμοπύλων για να δώσει φόρο τιμής στο Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα Α`, την συγκεκριμένη μέρα το ίδιο έκαναν και μια ομάδα Πολωνών.

Μια ομάδα που ασχολείται με την Ελληνική Ιστορία και το ότι αυτή έχει να μας διδάξει. Εντύπωση όμως έκανε ότι αυτό το γκρουπ, περίπου 25 ανθρώπων, είχαν δώσει υπόσχεση στους εαυτούς τους ότι θα επισκέπτονταν το μνημείο και θα έκαναν μνημόσυνο και δεήσεις προς ανάπαυση της ψυχής του Σπαρτιάτη Βασιλιά! Μαζί με τον καθολικό ιερέα τους, ξεκίνησαν το μνημόσυνο που διήρκεσε για περίπου 45 λεπτά και στο τέλος της λειτουργίας έλαβαν όλοι, ένας προς ένας τη Θεία Ευχαριστία, που για να λάβεις τη Θεία Ευχαριστία πρέπει να έχεις κάνει και νηστεία για ένα χρονικό διάστημα πριν! Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, γονατιστοί και με μεγάλο σεβασμό τέλεσαν το μνημόσυνο και όπως εξήγησαν έχουν χρέος στο μεγάλο Βασιλιά για την θυσία που είχε κάνει να αποτρέψει τον Ξέρξη στο να προχωρήσει και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο!

Αξιοθαύμαστο περιστατικό από κόσμο άλλων χωρών που δείχνει τον σεβασμό και την λατρεία του για την Ελληνική Ιστορία. Χρέος μας λοιπόν να μην ξεχνάμε και εμείς την Ελληνική Ιστορία και να την σεβόμαστε λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε την τιμή να είμαστε μέρος αυτής.  

Ο κος Γιώργος απαθανάτισε αυτές τις στιγμές, μας παρέδωσε τις φωτογραφίες και μας περιέγραψε το όλο σκηνικό.