Συναυλία προς τιμήν του Μάνου Ελευθερίου – Της Σκεύης Κυριάκου

Η Δημοτική Χορωδία Δερύνειας διοργανώνει Συναυλία με τραγούδια σε στίχους Μάνου Έλευθερίου με τίτλο «Μάνος Έλευθερίου – Μαλαματένια λόγια». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2019, στις 08:00μμ, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας.

Ο Μάνος Έλευθερίου υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Ως στιχουργός συνεργάστηκε με όλους τους σημαντικούς συνθέτες: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Σταύρος Ξαρχάκος, Ηλίας Ανδριόπουλος κ.α.

Την επιλογή των τραγουδιών και των κειμένων, την ενορχήστρωση, τις χορωδιακές επεξεργασίες και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο μουσικός και μαέστρος της χορωδίας, Γιώργος Καλογήρου. Συντελεστές της συναυλίας είναι οι σολίστ Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Φανής, Πάνος Μπούσαλης και η Δημοτική Χορωδία Δερύνειας. Στην ερμηνεία κειμένων ο ηθοποιός Νεοκλής Νεοκλέους. Γενική Έίσοδος: €8 προπώληση εισιτηρίου & €10 στην είσοδο (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν).