Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το “Παναϋριν τ’ Άη Γιωρκού”

Μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αυλή του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Μαϊου 2019, στις 8.00 το βράδυ το 5ο κατά σειρά “Παναϋριν τ’ Άη Γιωρκού”, με θέμα “Γυναικείες φωνές που τίμησαν το κυπριακό τραγούδι”, ένα αφιέρωμα στην Κυριακού Πελαγία, Καλλιόπη Σπύρου, Σούλη Σαμπάχ και Όλγα Ποταμίτου.
Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια που τραγουδήθηκαν από τις τέσσερις “μεγάλες” κυρίες του κυπριακού τραγουδιού καθώς επίσης και κυπριακούς χορούς, νησιώτικους και μικρασιάτικους. Συμμετείχαν η Χορωδία “Ανεμόεσσα” του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου υπό τη διεύθυνση της Σωτηρούλας Παπαμιχαήλ  – Λοϊζου και στο πιάνο τον Δημήτρη Πασχάλη, η Παιδική Χορωδία του Κατηχητικού Αγίου Γεωργίου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μαρκουλλή, το Μουσικό Σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ και το Πολιτιστικό Εργαστήρι “Παρά τη Λίμνη” του Δήμου Παραλιμνίου. Τα μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου έψηναν σουβλάκια και λουκουμάδες.
Το παρόν τους έδωσαν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ιερείς, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού και πλήθος κόσμου. Τη γενική επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε εκ μέρους της Εκκλησίας η κ. Χριστίνα Πογιατζιή. Φέτος, “Το Παναϋριν τ’ Άη Γιωρκού” εγγράφηκε στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.