Πώς να μην παρατήσω την άσκηση;

Ξέρουμε ότι πρέπει να γυμναζόμαστε, και να το κάνουμε τακτικά. Αλλά είναι πιο εύκολο να το λες, παρά να το κάνεις, ειδικά αν το καθημερινό μας πρόγραμμα είναι φορτωμένο και το στρες δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε. Πώς θα καταφέρουμε, όχι μόνο να ξεκινήσουμε την γυμναστική, αλλά και να συνεχίσουμε; Να μην τα βάλουμε κάτω με την πρώτη αναποδιά ή την πρώτη μέρα που βρέχει ή που βαριόμαστε…;

Διαλέγουμε την κατάλληλη άσκηση

Ναι, είναι απαραίτητο να γυμναζόμαστε, αλλά οτιδήποτε είναι απαραίτητο, έχουμε την τάση να το βλέπουμε σαν αγγαρεία. Και η γυμναστική πρέπει να είναι απολαυστική και διασκεδαστική. Συνεπώς, μια τέλεια ιδέα είναι να διαλέξουμε το κατάλληλο είδος γυμναστικής για εμάς, αυτό που μας φαίνεται πιο ταιριαστό. Κάποιοι λατρεύουν τα βάρη, άλλοι λατρεύουν το τρέξιμο ή τα αθλήματα. Δοκιμάστε διαφορετικές επιλογές και δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Διαλέγουμε κάτι που κάνουμε καλά

Το να θέλουμε να είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε είναι φυσιολογικό. Συνεπώς, ένας ακόμα παράγοντας που θα μας βοηθήσει να γυμναζόμαστε πιο τακτικά είναι να διαλέξουμε ένα είδος γυμναστικής με το οποίο έχουμε κάποια οικειότητα. Αυτό όχι μόνο θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε πιο εύκολα, αλλά θα μας ανεβάσει και την αυτοπεποίθησή μας—ένας παράγοντας εξαιρετικά σημαντικός, αλλά που σπάνια μιλάμε για αυτόν. Το ξεκίνημα ενός νέου προγράμματος γυμναστικής μπορεί να είναι πολύ αγχωτική εμπειρία, συνεπώς λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω θα μας κάνει καλό.

Το βάζουμε στο ημερολόγιό μας

Όπως και κάθε άλλη υποχρέωση. Τέρμα πια στο “Θα κάνω γυμναστική, αν βρω χρόνο”. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η φροντίδα του οργανισμού μας είναι πάντα προτεραιότητα—ειδικά αν υπολογίσουμε ότι τις περισσότερες φορές, η γυμναστική αναβάλλεται επ’ αόριστον για να… μην κάνουμε τίποτα.

Κάνουμε μικρότερες προπονήσεις

Ναι, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να αφιερώσουμε μία ολόκληρη ώρα στη γυμναστική μας. Δεκαπέντε λεπτά, όμως; Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρείτε προγράμματα που μας γυμνάζουν πολύ ικανοποιητικά, και σε πολύ λίγο χρόνο. Αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν κατά βάση ασκήσεις που γίνονται με το βάρος του σώματος, συνεπώς μπορούν να γίνουν και στο σπίτι, όσο περιμένουμε να… φτιαχτεί ο καφές μας.

Βάζουμε μικρούς, πιο εύκολους στόχους

Είναι λογικό να θέλουμε να ξεκινήσουμε γυμναστική, επειδή θέλουμε – για παράδειγμα – να χάσουμε δέκα κιλά. Αλλά τα δέκα κιλά δεν χάνονται καθόλου εύκολα, και καθόλου γρήγορα, και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι καλό να έχουμε έναν μακροπρόθεσμο στόχο και να δουλεύουμε για αυτόν, αλλά μέχρι τότε, χρειαζόμαστε και μικρότερους, πιο εύκολα πραγματοποιήσιμους στόχους για να μην απογοητευόμαστε.

Κουβαλάμε μαζί μας τα ρούχα της γυμναστικής

Αν δεν είναι δύσκολο, το να έχετε μαζί σας σε μια τσάντα τα ρούχα της γυμναστικής, θα σας κάνει την ζωή σας πιο εύκολο. Δεν θα έχετε πλέον λόγο να μην πάτε γυμναστήριο, καθώς ό,τι χρειάζεστε για γυμναστική, βρίσκεται ήδη στην τσάντα σας. Αποφύγετε την δικαιολογία ότι πρέπει να πάτε πρώτα από το σπίτι, επειδή όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στο σπίτι μετά τη δουλειά. (Ύπνος και τηλεόραση. Αυτό συμβαίνει. Και είναι υπέροχο, αλλά πρέπει όντως να γυμναστούμε και λίγο…)

Γυμναζόμαστε με μουσική

Ειδικά αν ασχολείστε με το τρέξιμο, η μουσική έχει πολύ μεγάλα οφέλη. Έχει παρατηρηθεί μέσα από μελέτες ότι η μουσική όχι μόνο μας δίνει περισσότερη ενέργεια και ένταση, όπως και όρεξη να συνεχίσουμε – και εδώ παίρνουμε μια στιγμή για να εκτιμήσουμε το ανθρώπινο πνεύμα – αλλά επίσης μας δίνει και ρυθμό στο πώς κάνουμε τις ασκήσεις μας. Φορτώστε μια playlist με τα αγαπημένα σας δυναμικά τραγούδια στο κινητό και ξεκινήστε!

Πηγή iatronet.gr/