ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στο Ρεσιτάλ πιάνου με τις μουσικούς Μαίρη Στυλιανού Ρούσου και Έλενα Στυλιανού Μουντούκου που διοργάνωσε την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Atlantica Aeneas Resort & Spa το Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου.

Η εκδήλωση διανθίστηκε επίσης με κείμενα της Κύπριας Συγγραφέως Τούλας Κακουλλή τα οποία διάβασε η φιλόλογος Σοφία Τσαντίλα Φυλακτού. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι ο μόνος Δήμος παγκύπρια που έχει δώσει μεγάλη σημασία στα θέματα που αφορούν τον Αυτισμό, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ελλειπή παρουσία του κράτους στο θέμα αυτό.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία από τον Δήμο του Πολυδύναμου Κέντρου, το οποίο όπως είπε βρίσκεται στη διαδικασία της εκμίσθωσης της γης μέσα στην οποία θα γίνει η ανέγερσή του. Διαβεβαίωσε την συνεχή στήριξη του Δήμου στο Σωματείο και συγχάρηκε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της πολύ ωραίας εκδήλωσης.

Μιλώντας στην εκδήλωση η σύζυγος του Δημάρχου Αγίας Νάπας και Επίτιμο Μέλος του Σωματείου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου κυρία Μαρία Καρούσου έχοντας την εμπειρία κοντινών της ανθρώπων αναφέρθηκε στα προβλήματα και προπαντός στην αγωνία που ζουν καθημερινώς οι γονείς και γενικά οι οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό, τι θα απογίνουν τα παιδιά τους μετά την ηλικία των 21 ή όταν αυτοί εγκαταλείψουν τα εγκόσμια αφού δεν υπάρχει στέγη για ενήλικες.

Σημείωσε επίσης ότι η ανέγερση ενός Πολυδύναμου Κέντρου στην Επαρχία μας είναι πλέον επιβεβλημένη ανάγκη και είναι ένας στόχος τον οποίο έχει θέσει ο σύζυγός της προεκλογικά.

Η Πρόεδρος του Σωματείου κυρία Χρύσω Προδρόμου εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες της προς όλους για τη στήριξη στο Σωματείο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απήθυνε προς τον Δήμο Αγίας Νάπας, τονίζοντας ότι η στήριξη του Δήμου είναι καταλύτης στην υλοποίηση παροντικών και μελλοντικών στόχων του Σωματείου.

Η νομική σύμβουλος και Μέλος του Σωματείου κυρία Νταϊάνα Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Σωματείου καθώς και στους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του Σωματείου.