Το πιο «στενό σημείο του πλανήτη»: Τα «μυστικά» του νησιού στις Μπαχάμες με το ελληνικό όνομα

Ένας παράδεισος επί γης, το πανέμορφο νησί με το ελληνικό όνομα Ελεύθερα (Eleuthera) στις Μπαχάμες, είναι αυτό που έχει στο μυαλό του κάθε ταξιδιώτης όταν ονειρεύεται αποδράσεις σε εξωτικά μέρη, βαδίζοντας στην άμμο και κρατώντας ένα κοκτέιλ στο χέρι.

Οι ψηλοί γκρεμοί στην κόψη του Ατλαντικού, βρίσκονται κατά μήκος της ανατολικής ακτής. Στη δυτική μεριά, κρυστάλλινα νερά και οι παραλίες με τη λευκή άμμο συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα.

Οι ήπιες θερμοκρασίες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου κυμαίνονται από τους 21 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο τον χειμώνα και φτάνουν μέχρι τους 26 βαθμούς το καλοκαίρι.

Ολόκληρο το νησί διασχίζεται από έναν στενό κεντρικό δρόμο, ο οποίος απλώνεται σε απόσταση 177 χλμ.

Τα εκπληκτικά φυσικά τοπία κυριαρχούν σε όλο το νησί, ενώ μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα βρίσκονται στα νοτιότερα σημεία του νησιού.

Σύνθεση αντιθέσεων

Στην πιο στενή λωρίδα του νησιού, η γέφυρα Glass Window εκτείνεται σε ένα μικροσκοπικό κομμάτι γης, διαχωρίζοντας τα σκοτεινά, άγρια νερά του Ατλαντικού Ωκεανού από τα απαλά τιρκουάζ νερά της παραλίας Bight. Η αντίθεση είναι συναρπαστική, ιδιαίτερα από αέρος. Με ανθεκτικά παπούτσια, μπορείτε να ανεβείτε στον τραχύ ορεινό λόφο πάνω από τη γέφυρα για μια ευρύτερη θέα ολόκληρου του νησιού και να θαυμάσετε τις δύο διαφορετικές αποχρώσεις του νερού.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν παρασύρει τη φυσική πέτρινη αψίδα που έστεκε κάποτε στην τσιμεντένια γέφυρα. Αλλά ο Αμερικανός καλλιτέχνης Winslow Homer μπόρεσε να την απαθανατίσει στον πίνακά του του 1885 “Glass Window”.

Ο άγριος καιρός και τα φουσκωμένα νερά της θάλασσας μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνα και να έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της γέφυρας, γι’αυτό είναι καλό να αποφεύγεται η περιοχή όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες.

Πηγή cnn.gr/