«Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά» στο Παραλίμνι

Ο Δημήτρης Φανής, η Λαϊκή Τετρακτύς, ο Δημήτρης Μεσημέρης, οι Μικροί Ρεμπέτες, ο Χορευτικός Όμιλος ¨Ρύμβος¨, ο Κυριάκος Χατζιηστυλλής – σε έναν ιδιαίτερο ρόλο – και μια μεγάλη καλοκουρδισμένη λαϊκή ορχήστρα, συμπράττουν επί σκηνής και μας ταξιδεύουν στις εποχές που γεννήθηκε, αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε το ρεμπέτικο ή λαϊκό αστικό τραγούδι, το οποίο σημάδεψε και καθοδηγεί μέχρι σήμερα το καλό ελληνικό τραγούδι!!

Σ’ αυτή λοιπόν την κορυφαία και αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια αξία, αφιερώνονται οι παράστασεις του Δημήτρη Φανή που φέρουν τον τίτλο «Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά».

Στις παραστάσεις αυτές θα ακουστούν μνημειώδη τραγούδια από τη ρεμπέτικη περίοδο, μεταφέροντας έτσι την αισθητική και την κουλτούρα πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το καλό λαϊκό τραγούδι. 40 περίπου καλλιτέχνες όλων των ηλικιών, θα μιλήσουν για τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Τούντα, τον Παπαϊωάννου και άλλους πολλούς μεγάλους συνθέτες, που σφράγισαν ανεξίτηλα με το ατόφιο τους ταλέντο, το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

« Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά» για 2 παραστάσεις, των οποίων τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για καλό σκοπό! Μέσα από τον πολιτισμό, ενισχύουμε το κοινωνικό Παντοπωλείο Λατσιών και το ´Ιδρυμα ΚΕΠΑ, Άγιος Χριστόφορος!!

Η συνέχεια επί σκηνής :

Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 8:00μ.μ
Ιδιωτική Σχολή Ξένιον – Παραλίμνι

Τρίτη 19 Μαρτίου στις 8:00μ.μ
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών- Λευκωσία

Είσοδος €10

Παίζουν οι μουσικοί:
Φώτης Μουσουλίδης- Ακκορντεόν/ Διεύθυνση Ορχήστρας
Γιώργος Δημητρίου – Μπουζούκι
Βερόνικα Αλωνεύτου – Σαντούρι/φωνή
Άριστος Χριστοδούλου – Πιάνο
Θεόδουλος Βακανάς – Βιολί, μπουζούκι
Πάμπος Δημητρίου – Κρουστά
Παναγιώτης Ξανθόπουλος – Κιθάρα
Ηλίας Ιορδάνους – Μπουζούκι
Άννη Παντελή – Μπαγλαμάς, Κρουστά
Δημήτρης Μεσημέρης- Κιθάρα, Τζουράς
Δημήτρης Φανής –Κιθάρα, Μπουζούκι, Μπαγλαμάς

Κείμενα: Δημήτρης Φανής

Φωτογραφίες: Κική Χατζηγεωργίου

Προπώλησης εισιτηρίων θα υπάρχει στο περίπτερο domino και στο ΚΕΠΑ