Ο Κάιζερ της παγκόσμιας μόδας

Από μικρός ήταν ξεχωριστός και αρκετά διαφορετικός από τα παιδιά της ηλικίας του. Τού άρεσε να πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα και να κάνει όσα γέμιζαν την ψυχή του και ικανοποιούσαν τον ίδιο. Δεν τον ενδιέφερε για παράδειγμα ως παιδί να παίζει στην εξοχή με τους συνομήλικούς του. Το παιγνίδι δεν τον γέμιζε το ίδιο όσο μία επίσκεψη σε ένα μουσείο. Και πιστός στα θέλω του παρέμεινε ο Καρλ Λάγκερφελντ, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Εκκεντρικός σχεδιαστής, καυστικός, ειρωνικός, ενίοτε και προσβλητικός ο διάσημος σχεδιαστής άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, όχι μόνο ως σχεδιαστής αλλά και ως προσωπικότητα. Με λαμπρή καριέρα άνω του μισού αιώνα, πιστώθηκε την αναγέννηση του Οίκου Chanel.

Λευκή αλογοουρά, γάντια, ψηλοί γιακάδες και μαύρα γυαλιά: Το προσωπικό του στυλ ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά. Όπως ακριβώς και η ακατέργαστη γλώσσα του.

Τολμηρός και αντικομφορμιστής στυλιστικά, δε φοβήθηκε ποτέ να πει τη γνώμη του όπως την αισθανόταν, πολλές φορές με κίνδυνο να στρέψει τη δημοσιότητα εναντίον του ή να χάσει φίλους. Η Σουπέτ, η αγαπημένη του γάτα και σταρ των social media, ήταν η τελευταία μεγάλη αγάπη του Λάγκερφελντ.