Ο Γιώργος Δημητρίου από τους «Μικρούς Ρεμπέτες» υποψήφιος «Ενεργός Πολίτης»

Για ακόμη μία χρονιά φέτος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, διοργανώνει για δεύτερη φορά τα Βραβεία Ενεργού Πολίτη.

Σκοπός των Βραβείων είναι η επιβράβευση και η ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών και των επιτευγμάτων πολιτών, οι οποίοι έχουν συμβάλει με τη δράση τους στο κοινό όφελος και εργαζομένων, οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες τους έχουν προσφέρει σημαντικά στον τομέα του εθελοντισμού.

Υποψήφιος από την επαρχία Αμμοχώστου στην κατηγορία «Εθελοντής Εργαζόμενος – Δημόσιος Τομέας» ο εμπνευστής της Δημοτικής Χορωδίας Σωτήρας, και ενεργός εθελοντής, Γιώργος Δημητρίου.

Ποιος είναι ο Γιώργος Δημητρίου

Ο Γιώργος που πιστεύει πολύ στη δύναμη της μουσικής, είχε την πρωτοβουλία το 2013 να δημιουργήσει τη νεανική χορωδία «Μικροί Ρεμπέτες» η οποία είναι σήμερα η μοναδική χορωδία στο πανελλήνιο που ασχολείται αποκλειστικά με το ρεμπέτικο τραγούδι. Στα 6 χρόνια δράσης τους έχουν παρουσιάσει πέραν των 60 μουσικοχορευτικών παραστάσεων, που οι περισσότερες είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, δηλαδή, βοήθησαν με τα έσοδα τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, άτομα με ειδικές ανάγκες, το ΚΕΠΑ κ.λπ. Ο Γιώργος ως ιδρυτής και εμπνευστής του σωματείου, προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς εθελοντικά με μόνη αμοιβή την καλή, ποιοτική παρουσίαση των παιδιών, τα οποία είναι ηλικίας από 10-18.

Πηγή famagusta.news/