Ο άνδρας που μετατρέπει σκουπίδια σε πανάκριβα αντικείμενα

Πολλοί από εμάς έχουν κοιτάξει ένα έργο τέχνης σε κάποιο σημείο σκεφτήκαμε ότι είναι «φτιαγμένο από ένα μάτσο σκουπίδια». Υπάρχει όμως ένας καλλιτέχνης που πραγματικά φτιάχνει φουτουριστικά έργα τέχνης από ανακυκλωμένα υλικά και σκουπίδια.

Ο Oskar Krajewski μεταμορφώνει σπασμένα ηλεκτρονικά, χρησιμοποιημένα πλαστικά δοχεία και ανεπιθύμητα παιχνίδια σε εντυπωσιακά γλυπτά σχεδιασμένα για να μας κάνουν να σκεφτούμε. Ο καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο βρίσκει τις πρώτες ύλες του σε τοπικούς κάδους απορριμμάτων και ονομάζει την τέχνη του «Recyclism» με τους κάδους σκουπιδιών να αποτελούν μια πηγή δωρεάν υλικών.

Ο Krajewski ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά. “Γεμίζουμε ασφυκτικά τον πλανήτη μας με πλαστικό και πιστεύω ότι η τέχνη μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή μας” λέει.

Συγκεκριμένα έχει κάνει μερικά μικρά κομμάτια αφιερωμένα στη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον, όπως μια θαλάσσια χελώνα που είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από πλαστικό και τουβλάκια LEGO. Το πιο εντυπωσιακό έργο του, το “Recycled Future”, εμπνέεται από ταινίες sci-fi όπως το Blade Runner και διαθέτει 25.000 διαφορετικά κομμάτια.

Τα έργα του εκτιμούνται από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Δείτε το video:

eradio.gr