Οι γροθιές του σημαδεύουν την κορυφή – Της Βέρας Κοσμά

Αν και μόλις 24 ετών ο Αντώνης, αναμφισβήτητα αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο στο χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα στο γνωστό άθλημα του kick boxing. Έχει αναδειχθεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο πρωταθλητής K1 kick boxing και πρωταθλητής American kick boxing full contact, έχει στο ενεργητικό του πολλές νίκες και ελάχιστες ήττες και αξιοποιεί στο έπακρο το ταλέντο που απλόχερα του δόθηκε. Από την αρχή της ενασχόλησης του τόσο ο προπονητής του, όσο και δικοί του άνθρωποι, αντιλήφθηκαν το ταλέντο του που σε συνδυασμό με τον δυναμικό του χαρακτήρα, το πάθος του, τη δύναμη και την συγκέντρωση που απαιτείται, τον οδηγούν μέχρι και σήμερα σε σημαντικές νίκες.

Ο Αντώνης ξεκίνησε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες σε ηλικία 15 χρονών. Στην αρχή ξεκίνησε με το Wu Shu Kwan το οποίο περιέχει κομμάτια του kick boxing. Στην πορεία όταν είχε πάρει την μαύρη ζώνη στο Wu Shu Kwan ανακάλυψε πως είχε μια ιδιαίτερη κλίση προς το kick boxing.

Ξεκίνησε να ασχολείται αποκλειστικά με το kick boxing όταν ήταν 19 ετών. Τον πρώτο του αγώνα kick boxing full contact τον έδωσε σε ηλικία 18 ετών απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο 25 κιλά βαρύτερο από τον ίδιο και έχασε. «Βέβαια ήταν για εμένα το πιο σημαντικό μάθημα που έχω πάρει μέχρι το τώρα σαν αθλητής», μας αναφέρει. Πρώτος του δάσκαλος/προπονητής στις πολεμικές τέχνες ήταν ο Αδάμος Κουρούσιης, αργότερα όταν έφυγε για σπουδές στην Αγγλία προπονήθηκε με διάφορους προπονητές.

Όπως μας αναφέρει ο Αντώνης ο φόβος και το άγχος είναι δύο αναπόφευκτοι παράγοντες στα μαχητικά αθλήματα. Θεωρεί ότι όσο πιο καλά προετοιμασμένος είσαι για ένα αγώνα, τόσο πιο λίγο θα επηρεαστείς από αυτούς τους παράγοντες. «Αξιοσημείωτο επίσης είναι το ότι πρέπει να έχεις πίστη στον εαυτό σου και να ξεπεράσεις τους φόβους σου για να μπορέσεις να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό μέσα στο ring. Για μένα ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει μέσα στο ring είναι ο ίδιος μου εαυτός και όχι ο αθλητής στην απέναντι γωνία».

Υπάρχουν πολλές καλές αλλά και κακές στιγμές στην πορεία ενός αθλητή. Ο Αντώνης όμως δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια συγκεκριμένη στιγμή από την αθλητική του πορεία. «Πιστεύω όμως πως όλα εξαρτώνται από το πως εσύ ο ίδιος εκλαμβάνεις τις διάφορες καταστάσεις. Για παράδειγμα μια νίκη είναι μια στιγμή ικανοποίησης. Από την άλλη μεριά, μια ήττα είναι μια στιγμή απογοήτευσης. Παρόλα αυτά είναι και ένα μάθημα που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις αδυναμίες σου για να βελτιωθείς, άρα στην τελική πάλι θα είσαι κερδισμένος».

Μοναδικός του στόχος είναι να φτάσει στο μέγιστο των ικανοτήτων του.