Γιώργος Λάνθιμος: Αυτή θα είναι η επόμενη ταινία του

Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, με την «Ευνοούμενη» που προτάθηκε για δέκα βραβεία Όσκαρ και τον ίδιο να απολαμβάνει την αναγνώριση από παγκοσμίως αναγνωρισμένους συναδέλφους του.

Ενώ, λοιπόν βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, έρχονται τα νέα του επόμενου κινηματογραφικού του βήματος. Σύμφωνα με το Deadline, ο Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει τη σινε-διασκευή του μυθιστορήματος «Pop. 1280», το οποίο υπέγραψε ο Τζιμ Τόμσον το 1964. Η υπόθεσή του έχει ήρωα το σερίφη μιας μικρής πόλη βυθισμένης στη διαφθορά, η οποία κορυφώνεται, καθώς ο ήρωας διεκδικεί την επανεκλογή του στη θέση του σερίφη. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν ο Λάνθιμος θα γράψει μόνος του το σενάριο ή όχι. Σιγουρότερο όμως φαίνεται το γεγονός αυτή να είναι ακόμα μία αγγλόφωνη ταινία του σκηνοθέτη, μετά τα «Αστακός», «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» και φυσικά «Η Ευνοούμενη».

Το βιβλίο του Τόμσον έχει μεταφερθεί ξανά στον κινηματογράφο, συγκεκριμένα από τον Μπερτράν Ταβερνιέ («Μεσάνυχτα και Κάτι») το 1981 και την ταινία «Coup de Torchon». Ακόμη, ο Τόμσον ενέπνευσε τον Μάικλ Γουιντερμπότομ («Jude», «Ταξίδι στην Ιταλία») στο θρίλερ «Ο Δολοφόνος Μέσα Μου» (2010) το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του. Εάν και το βιβλίο του συγγραφέα είχε υποτιμηθεί όταν κυκλοφόρησε, η επιρροή του στην ποπ κουλτούρα διευρύνθηκε στις επόμενες δεκαετίες. Εκτός από το σινεμά άσκησε επιρροή και στη μουσική, με προφανές παράδειγμα το εξαιρετικό νεοϋορκέζικο post punk συγκρότημα Pop. 1280.

fortunegreece