Γιατροί χορήγησαν σε ασθενή… 15 μπύρες!

Γιατροί στο Βιετνάμ χορήγησαν πέντε λίτρα μπύρας σε ασθενή για τον σώσουν από βέβαιο θάνατο λόγω δηλητηρίασης από αλκοόλ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε νοσοκομείο της επαρχίας Κουάνγκ Τρι, με τους γιατρούς να χορηγούν 15 κουτάκια μπύρας στον 48χρονο ασθενή Nguyen Van Nhat για να τον σώσουν.

Ο γιατρός Le Van Lam, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, σημείωσε πως τα επίπεδα της μεθανόλης στο αίμα του 48χρονου ήταν… 1.119 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο.

Οι γιατροί έπρεπε να του δώσουν αμέσως τρία κουτάκια μπύρας για να εμποδίσουν το ηπάρ του από το να επεξεργαστεί τη μεθανόλη, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο οργανισμός συνηθίζει να επεξεργάζεται πρώτα την αιθανόλη – περιέχεται στα αλκοολούχα ποτά – και στη συνέχει τη μεθανόλη, έτσι οι γιατροί έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αυτή την ανορθόδοξη μέθοδο για να παραπλανήσουν τον οργανισμό του Nguyen Van Nhat και να τον σώσουν.

Σύμφωνα με τον Le Van Lam, οι γιατροί έδιναν στον ασθενή μία μπύρα κάθε ώρα και μετά τις 15 ο 48χρονος συνήλθε. Ουσιαστικά, η μπύρα τους έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να κάνουν αιμοκάθαρση στον Nguyen Van Nhat.

cnn.gr