Γιατί το Παρίσι παραμένει η παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου

Το Παρίσι ενισχύει τη θέση του ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του κινηματογράφου, καθώς περισσότερες από 1.000 ταινίες γυρίστηκαν στην πόλη το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 12% μέσα σε δύο χρόνια, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.

Ενώ στις Κάννες διοργανώνεται το 72ο κινηματογραφικό φεστιβάλ, συνολικά 1.062 παραγωγές ταινιών έγιναν το 2018 στο Παρίσι, που μεταφράζονται σε 4.095 ημέρες γυρισμάτων.

Συγκριτικά, το 2016 είχαν γυριστεί στο Παρίσι 885 ταινίες.

Τα εν λόγω στοιχεία και οι τάσεις αντανακλούν την πολύ μεγάλη ζήτηση τόσο στον κινηματογραφικό όσο και στον οπτικοακουστικό τομέα, κυρίως με την αλματώδη αύξηση των τηλεοπτικών σειρών, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ανάμεσα στις 109 παραγωγές και στους σκηνοθέτες ταινιών μεγάλου μήκους, αναφέρονται ενδεικτικά οι ταινίες «Deux moi» του Σεντρίκ Κλαπίς, «Notre Dame» της Βαλερί Ντονζελί, «La Daronne» του Ζαν-Πολ Σαλομέ, «Hors normes» των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, «Le Dindon» του Τζαλίλ Λεσπέρ, «It Must Be Heaven» του Ελία Σουλεϊμάν ή ακόμη «La lutte des classes» του Μισέλ Λεκλέρκ.

Το Παρίσι υποδέχτηκε 76 παραγωγές ταινιών φαντασίας και τηλεοπτικών σειρών, όπως το «Can’t buy me love», όπως και 170 διεθνή προγράμματα, από τα οποία 16 ταινίες μεγάλου μήκους.

Πηγή huffingtonpost.gr/