Flash Back: Το περιοδικό του Χίλτον

The Athens Hilton Swimming Pool & Cabana Club chronicle ονομαζόταν το περιοδικό του Hilton στην Αθήνα και ήταν πολύ cool.

Πόσο πρωτοπόρο μπορεί να υπήρξε το Χίλτον; Τόσο. Ήδη από τον Μάρτιο του 1971 το ξενοδοχείο διέθετε μηνιαία έκδοση για τους φιλοξενούμενους του. Αν και μόνο 4 σελίδες μπορούσε να κρατήσει καλή παρέα σε όσους έμεναν εκεί. Περιείχε σταυρόλεξο, φωτογραφίες διάσημων που επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο, γελοιογραφία, συνταγή για κοκτέιλ, συμβουλές αντιμετώπισης ηλιακών εγκαυμάτων, κανονισμό λειτουργίας της πισίνας, φωτογραφίες από διάφορες παροχές του ξενοδοχείου.

Flash Back: Το περιοδικό του Χίλτον

Επίσης, συνοδευόταν από δελτίο εγγραφής μέλους στο Pool and cabana club. Αφορούσε δε και το κοινό που το επισκεπτόταν μόνο για να δροσιστεί στην πισίνα του, αλλά δεν διαμένε στο ξενοδοχείο. Οι όροι εγγραφής και ο κανονισμός του club ήταν ωστόσο συγκεκριμένοι και αυστηροί. Οι παραβάτες διαγραφόντουσαν. Ομοίως και όσοι καθυστερούσαν να πληρώσουν τη συνδρομή τους.

Το έντυπο υποσχόταν χαλάρωση και περιποίηση απότο προσωπικό που “ανυπομονούσε” για την άφιξη των πελατών. Σ’ ένα ξενοδοεχείο που θύμιζε “νησί”, “ένα ιδιωτικό νησί”.

Πληροφορίες και εικόνες: Βιβλιοθήκη του ΕΛΙΑ

Πηγή: womantoc.gr