Εξαιρετικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από Τασούλα Καλλένου και Κούλη Θεοδώρου

Μία από τις πιο εξαιρετικές ζωντανές παραστάσεις, αφιέρωμα στον μεγάλο ΄Ελληνα Μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (08 Σεπτεμβρίου 2019) βράδυ, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα».

΄Ένα άκρως επιτυχημένο αφιέρωμα στο σπουδαίο ΄Ελληνα συνθέτη, το οποίο άγγιξε τον κόσμο με τους συντελεστές να κερδίζουν το θερμό  χειροκρότημα και τα εγκωμιαστικά του σχόλια.

Για δύο σχεδόν ώρες οι  δύο καλλιτέχνες Τασούλα Καλλένου και Κούλης Θεοδώρου με τη συνοδεία εξαίρετων μουσικών ερμήνευσαν  με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του Χατζιδάκι.  Το πρόγραμμα άρχισε με ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη το «Οδός Ονείρων».

Η βραδιά κύλισε με αρμονική εναλλαγή των γνωστών τραγουδιών όπως  «Μην το ρωτάς τον Ουρανό», «Κεμάλ», «Θάλασσα Πλατιά», «Καροτσέρης», «Αγάπη που ‘γινε δίκοπο μαχαίρι», «Τα Παιδιά του Πειραιά», «Γκρεμός», «Ξημερώνει» κ.ά  με αφηγήσεις, τα κείμενα των οποίων έγραψε ο Νικόλας Τζιοβάνη, από τον γνωστό ηθοποιό Σταύρο Λούρα, χορούς από το Χορευτικό ΄Ομιλο «Ρυθμός» και τον κόσμο να σιγοτραγουδά και να ταξιδεύει μέσα στις υπέροχες μελωδίες.

Μέσα από την εξαιρετική αφήγηση του Σταύρου Λούρα και τα καλογραμμένα κείμενα του Νικόλα Τζιοβάνη,  έγινε ευρέως γνωστό το πώς ο σπουδαίος συνθέτης, συναντήθηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, στιχουργούς, όπως οι Νανά Μούσχουρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Νίκος Γκάτσος, τη μικρή ιστορία που κρυβόταν πίσω από κάθε τραγούδι, για το βραβείο ΄Οσκαρ που πήρε για τα «Τα Παιδιά του Πειραιά» και πως ίδιο το αντιμετώπισε καθώς και άλλα πολλά.