Δυσλειτουργία στο FaceΤime της Apple αφήνει τους χρήστες να κρυφακούν και να κρυφοκοιτάζουν

Μια δυσλειτουργία που εντοπίστηκε στην εφαρμογή του FaceTime στις συσκευές της Apple φαίνεται πως επιτρέπει στους χρήστες να κρυφακούνε όποιον καλούν ακόμη ή/και να έχουν ζωντανή εικόνα μέσω της κάμερας πριν καν η κλήση απαντηθεί.

Η δυσλειτουργία εντοπίστηκε τη Δευτέρα και η Apple σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει ήδη βρεθεί λύση για το πρόβλημα και θα ακολουθήσει η έκδοση μιας νέας αναβάθμισης του λογισμικού μέσα στην εβδομάδα.

Στο μεταξύ ο ιστότοπος της Apple αναφέρει ότι το Group FaceTime δεν είναι διαθέσιμο και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε την απενεργοποίηση της λειτουργίας για όλους τους χρήστες.

Η δυσλειτουργία εντοπίζεται σε iPhones και iPads με iOS 12.1 και σε υπολογιστές της Apple που τρέχουν το macOS Mojave ενώ ενεργοποιείται μόλις καλέσετε κάποιον μέσω του FaceTime, σύρετε προς τα πάνω για να προσθέσετε άλλο άτομο στην κλήση και προσθέσετε τον δικό σας αριθμό τηλεφώνου.

Σύμφωνα με το 9to5mac που ανέφερε πρώτο το πρόβλημα, το άτομο που πραγματοποιεί την κλήση μπορεί στη συνέχεια να ακούσει το τηλέφωνο του ατόμου να καλεί αλλά και να δει το πρόσωπό του ή οποία άλλη διαθέσιμη εικόνα μέσω της κάμερας παρόλο που ο παραλήπτης της κλήσης δεν την έχει ακόμη αποδεχθεί.

Στην οθόνη δε, δεν εμφανίζεται καμία ένδειξη που να υποδηλώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η «συζήτηση» ενώ η η ζωντανή εικόνα από το περιβάλλον του ατόμου προς το οποίο έγινε η κλήση εμφανίζεται όταν αυτός επιλέξει την σίγαση πατώντας ένα από τα πλήκτρα αύξησης και μείωσης της έντασης του ήχου.

Μέχρι να είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση οι χρήστες, προκειμένου να αποφύγουν…άβολες καταστάσεις, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν το FaceTime στις συσκευές τους.

Για iPhone ή iPad, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -> FaceTime και απενεργοποιήστε το πράσινο κουμπί στο επάνω μέρος της οθόνης. Για να το απενεργοποιήσετε σε Mac, ανοίξτε την εφαρμογή FaceTime και μεταβείτε στο FaceTime στην κορυφή της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Turn FaceTime Off”.

Πηγές: 9to5mac , Τhe New York Times