Αurora Βorealis: Το φυσικό φαινόμενο που κάνει τον ουρανό πολύχρωμο [Bίντεο]

Το aurora borealis αποτελεί ένα φαινόμενο που καθηλώνει ακόμα και τους πιο έμπειρους “παρατηρητές” που περιμένουν ώρες για να το παρακολουθήσουν στο σκοτάδι. Ο όμορφος νυχτερινός ουρανός στην απομακρυσμένη Αλάσκα, χωρίς εμπόδια από οποιαδήποτε φωτορύπανση, εμφανίζει “πέπλα” από χρώματα σε όλο το πλάτος του κάνοντας τον ουρανό πολύχρωμο.

Το Aurora Borealis (και το Aurora Australis στις νότιες πολικές περιοχές) είναι μια φυσική προβολή φωτός στο νυχτερινό ουρανό της γης. Οι “αύρες” εμφανίζονται όταν μαγνητικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο, που μεταφέρονται από ηλιακούς ανέμους, αλληλεπιδρούν (ιονίζουν) με την ατμόσφαιρα της γης. Ο λόγος που παρατηρούνται στα βορειότερα μέρη του κόσμου είναι επειδή έλκονται από τους μαγνητικούς βόρειους και νότιους πόλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν παρατηρούνται συχνά εκτός βόρειων περιοχών όπως η Αλάσκα, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Ισλανδία.

Επειδή αυτά τα ενεργοποιημένα σωματίδια αλληλεπιδρούν με την ατμόσφαιρά μας, μερικές φορές φαίνεται να “χορεύουν”, όπως συμβαίνει σε αυτό το βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή edaily.gr/