7 απίθανα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

Είσαι λάτρης της τέχνης; Τότε σίγουρα γνωρίζεις πολύ καλά πως τα μουσεία και οι γκαλερί αποτελούν την ιδανική βάση για να μπορέσει ο κόσμος να εκτιμήσει, να σεβαστεί, να αναγνωρίσει και να αγαπήσει τους καλλιτέχνες διαφόρων εποχών και τα έργα τους. Η επίσκεψη σε έναν χώρο τέχνης δεν είναι μόνο ψυχαγωγική, αλλά και εκπαιδευτική, καθώς βιώνεις όλη τη μαγεία και την πολυπλοκότητα των αριστουργημάτων που έχουν δημιουργηθεί ανά τον κόσμο και όλα αυτά, σε ένα μόνο μέρος!

Σε αυτή τη λίστα θα δούμε 7 από τα πιο συναρπαστικά μουσεία/ γκαλερί του κόσμου, που πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου.

Το MoMA στη Νέα Υόρκη

7 απίθανα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

Γνωστό σε όλο τον κόσμο ως MoMA, το γυαλιστερό κτίριο στο Midtown, σχεδιασμένο από τον Yoshio Taniguchi, στεγάζει μία από τις πιο σημαντικές συλλογές σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. Ο Van Gogh, ο Cézanne, ο Matisse, ο Magritte, ο Picasso, ο Pollock και ο Warhol … είναι όλοι εδώ. Υπάρχουν επίσης performances, αρχιτεκτονική, design και μια συλλογή από 22.000 ταινίες, με συχνές προβολές και αναδρομές.

Details:http://moma.org

Το Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη

7 απίθανα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

Το συγκλονιστικό Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης είναι τόσο τεράστιο που θα “τρελαθείς” αν δεν εστιάσεις κάπου συγκεκριμένα. Μην χάσεις, όμως, τις ελληνικές και ρωμαϊκές γκαλερί στον πρώτο όροφο.

Details: metmuseum.org

Το Musee du Louvre στο Παρίσι

7 απίθανα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

Τόσο η συλλογή έργων τέχνης όσο και το βασιλικό παλάτι, συμπεριλαμβανομένων μερών του μεσαιωνικού κάστρου που κρύβονται στο υπόγειο, το Λούβρο είναι γεμάτο από θησαυρούς τέχνης: από την κλασσική γλυπτική, τα αιγυπτιακά λείψανα και αντίκες της Μεσοποταμίας, έως τις Ιταλικέςαναγεννησιακές ζωγραφιές, του Ρέμπραντ και του Ρούμπενς, μεσαιωνικά αντικείμενα και γαλλική νεοκλασική και ρομαντική ζωγραφική. Το μυστικό για όταν επισκεφτείς το Λούβρο είναι να συνδυάσεις μερικά βασικά έργα που σίγουρα θέλεις να δεις, με τις ανακαλύψεις που θα κάνεις με την περιπλάνηση σου στους χώρους του.

Details: louvre.fr

Η Galleria Borghese στη Ρώμη

Μία από τις πιο μεγάλες ιδιωτικές συλλογές τέχνης του κόσμου βρίσκεται εκεί. , η μεταφορά που έκανε ο καρδινάλιος Scipione Borghese στον κήπο της βίλας του, περιλαμβάνει την Ιερή και Αποτρόπαια Αγάπη του Titian, μία γκραβούρα του Caravaggio και το εκλεπτυσμένο γλυπτό του Bernini “Απόλλων και Δάφνη”. Οι μεταγενέστεροι έκαναν κάποιες αξιόλογες προσθήκες, όπως το άγαλμα της Canova της Pauline Bonaparte.

Details: galleriaborghese.it

To Design Museum στο Λονδίνο

7 απίθανα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

Το Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου άνοιξε ξανά τον Νοέμβριο του ’16, στο νέο σπίτι των 83 εκατομμυρίων στερλινών, στο πρώην Ινστιτούτο Κοινοπολιτείας του Κένσινγκτον. “Οριοθετημένο από δέντρα στην άκρη του Holland Park, το εσωτερικό αυτού του νεωτεριστικού κτιρίο,υ με τη χαρακτηριστική υπερβολική, χάλκινη οροφή έχει επανεμπνευστεί από τον βρετανό αρχιτέκτονα John Pawson, ο οποίος την έχει μετατρέψει σε μινιμαλιστικό ναό από χλωμό Dinesen Oak και λευκόμάρμαρο. Το μουσείο είχε άνοιξει για πρώτη φορά το 1989 σε μια πρώην αποθήκη μπανάνας στο Shad Thames.

Details: designmuseum.org

Το Prado Museum στη Μαδρίτη

7 απίθανα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Prado εμφανίζει θαυμάσια έργα Ισπανών καλλιτεχνών, όπως ο Velázquez, ο El Greco και ο Goya, αλλά έχει και υπέροχες ιταλικές και φλαμανδικές συλλογές με πίνακες του Raphael, του Titian και των Tintoretto, Bosch και Rubens.Υπάρχουν -συνήθως- , τουλάχιστον δύο προσωρινές εκθέσεις που φιλοξενούνται παράλληλα.

Details: museodelprado.es

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ

7 απίθανα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

Το ολλανδικό εθνικό θησαυροφυλάκιο τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία μετά από μια δεκαετή ανακαίνιση. Τα αριστουργήματα της Χρυσής Εποχής, του Rembrandt, του Vermeer, του Frans Hals και πολλών άλλων,  παρουσιάζονται δίπλα σε πολύτιμα έπιπλα, κοστούμια και κοσμήματα αξίας αιώνων. Υπάρχει μια υπέροχη ασιατική συλλογή και νέα αποκτήματα που φτάνουν μέχρι και σήμερα.

Details: rijksmuseum.nl

Πηγή thessalonikiartsandculture.gr/