5 ταινίες για να δεις το τριήμερο

Ένα τριήμερο διαφορετικό από τα προηγούμενα μεν, τριήμερο δε. Θα έχετε μια ημέρα παραπάνω για να δείτε μερικές ταινίες στο Netflix που θα σας κάνουν να περάσετε καλά, έστω και για ένα δίωρο. Οι παρακάτω πέντε ταινίες είναι αστείες, ρομαντικές, δραστήριες και σε κάποιες περιπτώσεις αληθινές. Αφήστε τες να σας μιλήσουν και μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε…

Loco Por Ella

Η Carla συναντά συναντά τον Adri. Οι δυο τους περνούν μαζί μια μαγική βραδιά. Ο Adri δεν μπορεί να την βγάλει από το μυαλό του και την ψάχνει πάντου. Ανακαλύπτει όμως ότι η κοπέλα ζει σε ψυχιατρική κλινική. Και για να την ξαναδεί θα πρέπει να μπει κι αυτός σε αυτή. Ως ασθενής. Μην μου πείτε; Με όλη αυτή την τρέλα που επικρατεί γύρω μας, καλό είναι να την δίνουμε από την αστεία και την ρομαντική πλευρά της. Έστω και για λίγο…

Ιsi & Ossi

Η οικογένειά της έχει δισεκατομμύρια. Η ίδια όμως δεν εντυπωσιάζεται από τα πλούτη μπροστά στην επιθυμία της να ακολουθήσει το όνειρό της. Να μαγειρεύει. Γι’ αυτό θα κάνει μια εικονική σχέση με έναν επίδοξο μποξέρ, ώστε και οι δυο να πετύχουν τους στόχους τους. Ωστόσο τα σχέδια τους θα αλλάξουν. Λεφτά και μποξ, μαγειρική και φτώχια. Μια κλασσική ρομαντική ιστορία που εν τέλει έχει πλάκα και θα σε κάνει να περάσεις καλά.

Searching For Bobby Fischer

Μια πιο παλιά ταινία για όσους δεν έτυχε να την δουν. Όσοι από εσάς λατρέψατε το «The Queen’s Gambit», τότε θα λατρέψετε και την ιστορία και την αληθινή ιστορία για το παιδί –θαύμα Josh Waitzkin, που ξεκίνησε όταν ο πατέρας του ανακάλυψε την κλίση του και τον προετοίμασε για τους μεγάλους αγώνες. Τρυφερή, σκληρή και συναρπαστική ταινία από τον σεναριογράφο της ταινίας «Schindler’s List».

Takers

Μια συμμορία ληστών τραπεζών – gentlemen, σχεδιάζει το επόμενο κόλπο. Ένας συνάδελφός τους τούς προτείνει να ληστέψουν ένα τεθωρακισμένο όχημα που μεταφέρει 20 εκατομμύρια δολάρια. Ένας ντετέκτιβ όμως, έχει άλλη άποψη. Ένα κλασσικό heist movie για να περάσεις καλά για 107 λεπτά. Η προσοχή στρέφεται κυρίως στις ερμηνείες και όχι στο story, όπου ξεχωρίζει ο αδικοχαμένος Paul Walker.

Freedom Writers

Έχω ξαναγράψει γι’ αυτήν, αλλά πιστεύω ότι αξίζει άλλη μια φορά. Μια καθηγήτρια σε ένα υποβαθμισμένο σχολέιο του γκέτο, προσπαθεί να πείσει τους μαθητές ότι η απόδραση θα γίνει μέσω της παιδείας και του γραψίματος. Για ότι συμβαίνει γύρω τους. Στην αρχή τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά σιγά σιγά αλλάζουν. Άλλη μια αληθινή ιστορία, που μας διδάσκει ότι η διέξοδος δεν μπορεί ποτέ να είναι η βία, αλλά η μάθηση και η συνεχής εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας, γιατί όσα κρατάμε μέσα μας έρχονται με κακό πρόσωπο εις διπλούν.

Πηγή e-daily.gr/