30 συγκλονιστικές φωτογραφίες κοριτσιών που πηγαίνουν στο σχολείο

Κάθε παιδί αξίζει μια ευκαιρία στην εκπαίδευση, αλλά δυστυχώς τα νέα κορίτσια και οι γυναίκες – το ήμισυ του πληθυσμού – σπάνια έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα αγόρια στην μάθηση, την μελέτη και την επιτυχία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 65 εκατομμύρια κορίτσια δεν πηγαίνουν στο σχολείο και από τα 774 εκατομμύρια άτομα που είναι αναλφάβητοι σε όλο τον κόσμο, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες . Υπάρχουν 33 εκατομμύρια λιγότερα κορίτσια στο δημοτικό σχολείο από αγόρια. Και η εκπαίδευση σώσει πραγματικά ζωές: Αν κάθε γυναίκα σε ολόκληρη την υφήλιο είχε πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι θάνατοι από την παιδική ηλικία θα μειώνονταν κατά το ήμισυ.

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συγκεντρώσαμε 30 φωτογραφίες κοριτσιών που πηγαίνουν στο σχολείο απ΄όλο τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν κορίτσια όλων των ηλικιών από τη Ινδία, την Κίνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Συρία και το Πακιστάν και είναι απόδειξη ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Ινδία

Τα μουσουλμανικά κορίτσια στην Ινδία απαγγέλνουν το κοράνι στην θρησκευτική σχολή Madrasatur-Rashaad στο Χιντεραμπάντ της Ινδίας στις 19 Ιουνίου 2017. 

Ζιμπάμπουε

Μια νεαρή μαθήτρια ακούει μια συναυλία στο κέντρο Glen Forest Development στις 3 Δεκεμβρίου 2012, στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε.

Ιαπωνία

Κορίτσια επιστρέφουν στο σπίτι από το σχολείο στην περιοχή Εμπίσου στο Τόκιο στις 4 Σεπτεμβρίου 2017.

Σρι Λάνκα

Τα κορίτσια στέκονται μπροστά από τον πίνακα ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στο χρηματιστήριο του Κολόμπο στην Σρι Λάνκα στις 24 Νοεμβρίου 2017.

Υεμένη

Τα κορίτσια παρακολουθούν το μάθημα σε σχολείο που καταστράφηκε από πρόσφατη αεροπορική επιδρομή στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας στην Υεμένη, στις 24 Οκτωβρίου 2017.

Συρία

Τα κορίτσια παρακολουθούν το μάθημα στην πολιορκημένη πόλη Ντούμα της Συρίας στις 2 Μαΐου 2017.

Φιλιππίνες

Reuters
Reuters

Μια γυναίκα συνοδεύει μερικές φοιτήτριες καθώς περπατούν μέσα στα νερά για να μπορέσουν να φτάσουν στο σχολείο της βόρειας Μανίλας και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της πρώτης μέρας στο σχολείο, στις 1 Ιουνίου 2015.

Σομαλία

Getty Images
Getty Images

Μαθήτριες περπατούν στο Γυμνάσιο Gambool στην περιοχή Garowe της Somaliland. Το σχολείο είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χωράει 1.750 μαθητές και προορίζεται για αγόρια και κορίτσια.

Ινδία

Getty Images
Getty Images

Τα παιδιά κάθονται στο έδαφος κάτω από μια προσωρινή στέγη για να προστατευθούν από τον δυνατό ήλιο. Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014.

Αιθιοπία

Getty Images
Getty Images

Τα νεαρά κορίτσια βρίσκονται στην σειρά για να μπουν στο σχολείο τους στην Αιθιοπία, στις 18 Οκτωβρίου 2017.

Νότια Αφρική

Τα κορίτσια περπατούν μπροστά από τα ΜΑΤ έξω από το δικαστήριο Χίλμπροου στη Νότια Αφρική, στις 12 Οκτωβρίου 2016.

Αφγανιστάν

Getty Images
Getty Images

Μαθήτριες επιβιβάζονται σε λεωφορείο στο χωριό Qara Zaghan στην επαρχία Baghlan στις 7 Μαΐου 2013.

Παλαιστινιακά εδάφη

Getty Images
Getty Images

Οι μικρές μαθήτριες περιμένουν έξω από το σπίτι τους το λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο. Γάζα 7 Σεπτεμβρίου 2017.

Αΐτή

Getty Images
Getty Images

Εθελοντές του ΟΗΕ διανέμουν χυμούς και μπισκότα σε μαθήτριες του σχολείου Ιmmaculate Conception στις 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Πορτ ο Πρενς της Αϊτής.

Ρωσία

Getty Images
Getty Images

Απόφοιτες Γυμνασίου γιορτάζουν την τελευταία ημέρα των μαθημάτων τους στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 25 Μαΐου 2011.

Ιράν

Τα κορίτσια περπατούν στο δρόμο στο χωριό του πρώην ιρανικού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ του Αραντάν, ανατολικά της Τεχεράνης, στις 12 Μαρτίου 2008.

Μαρόκο

Getty Images
Getty Images

Ένα κορίτσι περπατά στο δρόμο για το σχολείο σε απομονωμένο χωριό της επαρχίας el-Haouz στα βουνά του Άτλαντα, νότια του Μαρακές στις 4 Μαρτίου 2016.

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Getty Images
Getty Images

Κορίτσια γυμνασίου περπατούν στην πόλη Μπιράο στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Νεπάλ

Getty Images
Getty Images

Τα κορίτσια περπατούν στο δρόμο για το σχολείο τους φορώντας πορτοκαλί στολές στο Νεπάλ.

Φιλιππίνες

Ένα μικρό κορίτσι κλαίει ενώ ψάχνει για τη μητέρα της κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των μαθημάτων στο δημοτικό σχολείο Rosauro Almario στη Μανίλα, Φιλιππίνες, στις 5 Ιουνίου 2017.

Ισπανία

Μαθήτριες που φορούν κοστούμια περπατούν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο ερευνητικό κέντρο Βελάθκεθ στη Σεβίλλη, 11 Μαΐου 2009.

Βόρεια Κορέα

Getty Images
Getty Images

Μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βόρεια Κορέα στις 16 Μαΐου 2009.

Κούβα

Getty Images
Getty Images

Τα κορίτσια επιστρέφουν σπίτι τους από το σχολείο την 1η Ιουνίου 2009 στο Τρινιντάντ της Κούβας.

Νιγηρία

Κορίτσια στο σχολείο στη βορειοανατολική πόλη Νταματουρού της Νιγηρίας στις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Ινδονησία

Μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες. Μαθήτριες κρατιούνται από μια καταρρακτωμένη γέφυρα για να διασχίσουν το ποτάμι και να φτάσουν στο σχολείο τους. Ινδονησία, στις 19 Ιανουαρίου 2012.

Γκάνα

Getty Images
Getty Images

Τα κορίτσια επιστρέφουν στο σπίτι τους στις 11 Νοεμβρίου 2015, στο Akyekyere της Γκάνας.

Γάζα

Getty Images
Getty Images

Κορίτσια περπατούν ανάμεσα στα κτίρια που καταστράφηκαν από βόμβες στην Πόλη της Γάζας στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ιράκ

Τα κορίτσια περπατούν μπροστά ​​από έναν στρατιώτη των ΗΠΑ σε περιπολία με την ιρακινή αστυνομία στην περιοχή Ameen της Βαγδάτης, 14 Οκτωβρίου 2008.

Ινδία

Getty Images
Getty Images

Μουσουλμάνες διαβάζουν έξω κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στο Κασμίρ της Ινδίας στις 7 Ιουνίου 2017.

Κίνα

Οι μαθήτριες διαβάζουν στην αυλή ενός σχολείου κοινωνικής πρόνοιας στις 21 Απριλίου 2006.

Πηγή huffingtonpost.gr/