Διήμερο φιλανθρωπικό φεστιβάλ:  «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Tο Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου» στη Δρομολαξιά, Λάρνακας. Όλοι μαζί για τη στηρίξη των παιδιών του Ιδρύματος ΑΜΕΑ «Άγιος Λάζαρος» και της Παιδοογκολογικής κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου!

5ος ετήσιος πανηγυρικός εορτασμός επί ευκαιρίας της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου του Τετραημέρου.

Το όλο φιλανθρωπικό Φεστιβάλ ονομάζεται: «Ο Άγιος Λάζαρος και ο Μικρός του φίλος Σάββας» ως μνημόσυνο του μικρού τετράχρονου φίλου Σάββα Σάββα. Ο Σάββας ήταν ένα τετράχρονο παιδάκι που ταξίδεψε τόσο νωρίς στην αιώνια αγκαλιά του Θεού Πατέρα.

Το πολυαναμενόμενο και ευλογημένο διήμερο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ προμηνύεται πολύ διασκεδαστικό. Θα είναι γεμάτο δραστηριότητες όπως τοξοβολία, βόλτα με άλογα, παιχνίδια και πολλά άλλα. Η Σχολή Χορού «Mambo» θα κάνει την έναρξη και την τελετή λήξης με πάνω από εκατό χορευτές. Επιπρόσθετα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και τη Θεατρική Παράσταση “Mulan Fighting Spirit” Short Story (Σάββατο 12:15 & Κυριακή 15:15) από το «Θεατρικό Εργαστήρι Χρυστάλλα Καλλένου».

Οι επισκέπτες θα ζήσουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται οι διακεκριμένοι και εξαιρετικοί παρουσιαστές, Άντρη Καραντώνη, Μιχάλης Σοφοκλέους και Μάριος Πρίαμος. Τα εξαιρετικά ταλέντα τους θα είναι αφιερωμένα σε αυτό το ευλογημένο διήμερο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Επίσης, όσοι επισκεφτούν το Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του διημέρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας όπως, τον Γιώργο Τσαλίκη, την Σάσα Μπάστα, Κωνσταντίνο Νάζη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Νίκο Ρωμανό, Σοφία Δανέζη, Βασίλη Μπάτη και Δημήτρη Γιώτη, αλλά και το συγκρότημα «Walkman The Band».

Το πλούσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίδειξη ρίψης αλεξιπτωτιστών της Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτιστών Κύπρου «Πήγασος» που προσθέτει ένα συναρπαστικό στοιχείο στην εκδήλωση. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η 33η Μοίρα Καταδρομών θα μεταφέρει στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου τη φλόγα της αγάπης.

Αξιοθαύμαστη και πολύ σημαντική είναι και η συμμέτοχή στο Φεστιβάλ της ιστιοπλόου Μαριλένας Μακρή. Η Μαριλένα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο στην Αργεντινή, μέσα από το οποίο θα διεκδικήσει το Ολυμπιακό όριο για να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι δώσει το τρανταχτά το παρών της στο Φεστιβάλ. Η ιστιοπλόος μας η οποία το 2020 ήταν Πρέσβειρα του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (2020 Youth Ambassador Cyprus Sustainable Tourism Initiative) «Keep our Sand and Sea Plastic Free», θα ταξιδέψει με το σκάφος της το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου 2023, αρχίζοντας τη διαδρομή της από τη Λεμεσό και η εκδήλωση θα κορυφωθεί στο παραλιακό μέτωπο της Δρομολαξιάς.  Συγκεκριμένα θα παραλάβει την Φλόγα της Αγάπης δι’ ευχών Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κκ Αθανασίου ευλογώντας δι’ ευχών Αγίου Ιωάννη Ελεήμωνος Πολιούχου Λεμεσού για να εμπνεύσει τον κόσμο στην ελεημοσύνη. Επίσης  στην παρουσία του Δήμαρχου Λεμεσού, πολιτικών προσώπων, πρόσκοπων και άλλων φορέων και οργανώσεων, το μεσημέρι του Σάββατου 14 Οκτωβρίου, θα αποπλεύσει με προορισμό το Ζύγι διανύοντας, από το Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου, μια απόσταση 30 ναυτικών μιλιών. Ο ΣΕΒΑΚ, (Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων ΟΥΚ) θα συνοδεύει την Μαριλένα με jet ski και σκάφη ούτως ώστε να διασφαλίζει την ασφάλεια της αθλήτριας. Τη Μαριλένα θα συνοδεύει επίσης το σκάφος της εταιρείας SEA BLISS, μεταφέροντας εν πλω την εικόνα του Αγίου Λαζάρου.

Το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου,  θα αποπλεύσει  από το Ζύγι αφού λάβει τις ευχές και την ευλογιά του Μητροπολίτη Τριμιθούντος και αφού αλλάζει Μητρόπολη θα έχει τις ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνα. Στην παρουσία της κοινοτάρχη Ζυγιού και Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει μια μικρή τελετή και η Μαριλένα θα αποπλεύσει με προορισμό το Μενεού, όπου θα καταπλεύσει εκεί,  διανύοντας μια απόσταση 30 Ναυτικών Μιλίων και θα παραδώσει την Φλόγα της Αγάπης σε καταδρομείς της 33η Μοίρας οι όποιοι θα την μεταφέρουν στο «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου» στη Δρομολαξιά και θα την παραδώσουν μαζί με τους αλεξιπτωτιστές Ελευθέρας Πτώσης που θα έχουν προσγειωθεί, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, στην παρουσία της Πρόεδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και στην ανταπόκριση σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. Στόχος είναι να βρεθούν μέσα από την όλη διαδικασία, 60 χορηγοί που θα προσφέρουν από 500 Ευρώ το ναυτικό μίλι, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που το έχουν ανάγκη.

Οι χορηγοί χαρακτηρίζονται ως ακολούθως :

Μέγα Χορηγός: 5000 ευρώ

Πλατινένιος Χορηγός: 4000 ευρώ

Χρυσός Χορηγός: 3000 ευρώ

Ασημένιος Χορηγός : 2000 ευρώ

Χάλκινος Χορηγός : 1000 ευρώ

Ο σκοπός του 2ήμερου Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ είναι η οικονομική ενίσχυση κοινωφελών Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται κοινωνικά, προσφέροντας υπηρεσίες φροντίδας, εκπαίδευσης και υγείας προς τον συνάνθρωπο.

Η φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση έχει καταστεί θεσμός και αγκαλιάζεται από χιλιάδες συνανθρώπους μας που συμμετέχουν συμβάλλοντας στην επίτευξη των σκοπών της. Επίσης στηρίζεται στους τρεις διοργανωτές, το «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου», τον Δήμο Δρομολαξιάς και το Κέντρο ΑμεΑ «Άγιος Λάζαρος». Οι φορείς αυτοί με τη δυναμική συνδρομή άλλων φορέων όπως τη 33η Μοίρα Καταδραμών, ΜΜΕ, Αθλητικά Σωματεία και εταιρείες από όλη τη Κύπρο αλλά και δεκάδων εθελοντών, φέρνουν εις πέρας τις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες κορυφώνονται στις 16-17 Οκτωβρίου με τους εκκλησιαστικούς εορτασμούς επί τη μνήμη της Ανακομιδής του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Λαζάρου.

Τη φετινή χρονιά όλα τα έσοδα, θα διατεθούν για ενίσχυση του ιδρύματος ΑμεΑ Άγιος Λάζαρος με σκοπό τη δημιουργία πτέρυγας για μόνιμη διαμονή ατόμων ΑμεΑ  άνω των 21 ετών καθώς επίσης και την οικονομική ενίσχυση της Παιδοογκολογικης κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου.  

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες αλλά και να γευθούν πλούσια εδέσματα και φαγητά.

Με ταπεινότητα και τιμή σας ενημερώνουμε ότι η φιλανθρωπική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Νέας Ιουστινιουπόλεως και πάσης Κύπου κ.κ Γεώργιου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πώς μπορείτε να στηρίξετε αυτήν τη φιλανθρωπική προσπάθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα Τηλ: 24 400240 – 99 300071 (μεταξύ ωρών 09:00-17:00 Δευτέρα-Παρασκευή)

E-mail: perivoliagioulazarouevents@gmail.com