10.000+ καμήλες θα θανατωθούν στην Αυστραλία

Στην εδώ και μήνες καιόμενη Αυστραλία που περνά το πιο δύσκολο καλοκαίρι της ιστορίας της, η ανάγκη για νερό είναι πολύτιμη. Οι καμήλες είναι τα πρώτα ζώα που θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της ανάγκης. 

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό – το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους. 

Την επιχείρηση μαζικής θανάτωσης 10.000 καμήλων – που θα ξεκινήσει την Τετάρτη μετά από την ανάλογη εντολή των αβορίγινων ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara – έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές.

Οι ντόπιοι, μάλιστα, διαμαρτύρονται για «εισβολές» των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό.

Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με το ABC Αυστραλίας, οι σοροί τους θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν.

Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο – νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW) δήλωσε πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα. 

Αναλυτικότερα, εξέφρασε τις ανησυχίες του και για αύξηση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Πηγή huffingtonpost.gr/