Ώρα για εκπαίδευση: Μουσική παιδεία σε δημιουργικά μονοπάτια

Η μουσική είναι μορφή έκφρασης και δημιουργίας. Εντάσσοντας ένα παιδί από νεαρή ηλικία στον μαγικό κόσμο της μουσικής μπορεί να του προσφέρει μόνο θετικά οφέλη. Μέλημά των καταρτισμένων μουσικών της μουσικής ακαδημία Domisol είναι η ένταξη του κάθε μαθητευόμενου σε δημιουργικά μουσικά μονοπάτια.

Η μουσική ακαδημία Domisol ιδρύθηκε το 2010 από τον καθηγητή μουσικής Κώστα Φλουρέντζου. Με ειδίκευση στη φωνητική, ο ίδιος έθεσε από την αρχή υψηλούς στόχους για μια μουσική εκπαίδευση με τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο τρόπο, για πρωτοπορία μέσα από συνεχή αναζήτηση και βελτίωση. Μουσικοπαιδαγωγοί, μουσικολόγοι, διπλωματούχοι και μεταπτυχιακοί καθηγητές οργάνων και ανώτερων θεωρητικών προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των σπουδαστών τους στις τελικές εξετάσεις. Από την ίδρυση της ακαδημίας Domisol μέχρι σήμερα η διεύθυνση έχει εκδώσει 13 αναγνωρισμένα πτυχία σε όλα τα όργανα και θεωρίες. Το ωδείο συνεργάζεται με κορυφαία ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Αγγλίας αλλά και σεμινάρια, συναυλίες, εκδηλώσεις για τη μουσική, το χορό και το θέατρο.

Ο ενεργός ρόλος και η ποιότητα των ποικίλων εκδηλώσεών της σχολής την αναδεικνύουν ως μια από τις πλέον σημαντικές εστίες προβολής της κλασικής, παραδοσιακής και της σύγχρονης έντεχνης μουσικής και φυσικά ως χώρο προσφοράς στα μουσικά δρώμενα της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Όλες αυτές οι δράσεις έχουν κατατάξει το Domisol στις συνειδήσεις σας όχι μόνο ως έναν χώρο διακίνησης πρακτικών και ακαδημαϊκών γνώσεων, αλλά και σαν ένα χώρο που όσοι τον διαβαίνουν αισθάνονται μια άλλου είδους ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή. Στην ακαδημία συνδυάζοντας την ατομική προσπάθεια του κάθε μαθητευόμενου με την ομαδική, δημιουργείται η πλήρης ανάπτυξη των νέων μουσικών. Οι καταρτισμένοι μουσικοί της ακαδημίας μεταδίδουν γνώση και εμπειρία τους σε πλήθος διδασκομένων, για 13 ολόκληρα χρόνια.

Με μια πληθώρα μαθημάτων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής εκμάθησης, η ακαδημία Domisol είναι το κατάλληλο μέρος για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Στα μαθήματα περιλαμβάνεται η εκμάθηση κλασσικού και σύγχρονου πιάνου, φωνητική ορθοφωνία, μπουζούκι, κλασσικό σύγχρονο και παραδοσιακό βιολί, ντραμς, κλασσική, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, θεωρία – αρμονία, καθώς και μουσική προπαίδεια για παιδιά από τριών έως έξι ετών. Το μάθημα της μουσικής προπαίδειας γίνεται μέσω βιωματικής προσέγγισης και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το σώμα, τις αισθήσεις και το παίξιμο στα μουσικά όργανα.

Τα παιδιά αποκτούν νέα μουσικά ερεθίσματα και εξοικειώνονται με τις μουσικές έννοιες και το ρυθμό. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν χορό, κίνηση, τραγούδι, και εκμάθηση οργάνων, βοηθώντας το παιδί να αναπτύξει μία σφαιρική ιδέα γύρω από τη μουσική και το ρυθμό.
Η Σχολή στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της κοινότητας Λιοπετριού, και τα μουσικά προγράμματα παρέχονται σε άνετους χώρους
ούτως ώστε να μπορούν οι σπουδαστές της σχολής να εμπνέονται με όλο τον απαραίτητο μουσικό εξοπλισμό. Διατίθενται 8 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα αναμονής, γραμματεία και αίθουσα μικρών συναυλιών και σεμιναρίων. Η εκπαίδευση ξεκινά από την προσχολική ηλικία και ολοκληρώνεται με την απόκτηση πτυχίου και διπλώματος. Γίνονται επίσης μαθήματα για ενήλικες όλων των ηλικιών.

Αχυρώνoς 9, Λιοπέτρι, Κύπρος Τ: 23002003

Facebook: Domisol Music Academy

Instagram: domisolmusicacademy

do-mi-sol.com