Ώρα για εκπαίδευση: Κινησιολογική, εναλλακτική έκφραση

Ο χορός είναι ένας σπουδαίος τρόπος έκφρασης. Με τη μουσική και το ρυθμό, εκφράζεσαι δημιουργικά, φτιάχνοντας παράλληλα ένα υγιές σώμα και πνεύμα. Η σχολή χορού Elite School of Dance, με στόχο τη δημιουργία, δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, αναδεικνύοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Η Σχολή χορού Elite School of Dance, όπως δηλώνει και το όνομα της, είναι μια νέα σχολή χορού στην οποία όλα τα παιδιά είναι εκλεκτά. Έχοντας ίσες ευκαιρίες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Ιδιοκτήτρια της σχολής είναι η Ανδριανή Δημητρίου η οποία έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο χορό, στο Performance Academy του Πανεπιστημίου Newcastle της Αγγλίας. Έχοντας εξειδικευτεί στο Σύγχρονο χορό, Comercial, Hip Hop και Acro Dance, δουλεύοντας σε καταρτισμένες σχολές σε Αγγλία και Κύπρο και έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια από κορυφαίους Άγγλους χορογράφους, ήταν πλέον έτοιμη για το επόμενο της βήμα. Τον Σεπτέμβριο του 2022 ανοίξαν οι πόρτες της σχολής της και έκτοτε διδάσκει διάφορα είδη χορού σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Στη σχολή διδάσκονται πολλά είδη χορού και αυτό δίνει στο κάθε παιδί την ευκαιρία να επιλέξει το είδος του χορού που το ενδιαφέρει. Για όσους ψάχνουν το κάτι εναλλακτικό, ένα πολύ ενδιαφέρον είδος χορού, βασισμένο στο σύστημα IDTA και το Σύγχρονο, είναι το Acro Dance. Το Elite School of Dance είναι η μόνη σχολή που διδάσκει το συγκεκριμένο είδος χορού στην επαρχία Αμμοχώστου, και μέχρι στιγμής ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον στο Acro Dance και στην εκμάθηση καινούριων χορών και τεχνικών. Ο χορός Acro Dance συνδυάζει άψογα το Σύγχρονο και την ενόργανη γυμναστική. Στα μαθήματα διδάσκονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές για τον ακροβατικό χορό. Τα μαθήματα Commercial-Jazz όπου διδάσκονται είναι ιδανικά για παιδιά από 10 ετών και άνω. Είναι ένα πολύ μοντέρνο είδος χορού, με ελκυστικές κινήσεις το οποίο θεωρείται πλέον μέρος της pop κουλτούρας και έχει παραλλαγές και κινησιολογίκα στοιχεία από το Hip Hop. Το είδος χορού Hip Hop, είναι βγαλμένο μέσα από την κουλτούρα του street dance και είναι ιδανικό για παιδιά που ψάχνουν ένα είδος χορού με πιο εκδηλωτικές κινήσεις και εκρηκτική παρουσία. Επιπρόσθετα, η σχολή χορού περιλαμβάνει μαθήματα Μουσικοκινητικής, όπου τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από την πολύ νεαρή ηλικία των 2 ετών και να αναπτύξουν μια σφαιρική εικόνα γύρο από τον χορό και τη μουσική μέχρι την ηλικία των 4 ετών. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν παιχνίδι και τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τον ήχο και το ρυθμό της μουσικής.

Στόχος της Ανδριανής είναι η πρόοδος και η εξέλιξη των παιδιών που έρχονται στη σχολή, πάντα με βάση τις ικανότητες του κάθε παιδιού. Πιστεύει στις δυνατότητες που έχει το κάθε παιδί ξεχωριστά και πως όλα τα παιδιά μπορούν να καταφέρουν τους στόχους που θέτουν εντός της σχολής, χωρίς πίεση και χωρίς διακρίσεις, παίρνοντας τον ανάλογο χρόνο που χρειάζονται. Τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται το σώμα και την κίνηση τους μέσα από κάθε διαφορετική χορογραφία εστιάζοντας επίσης στο ύφος και τη δυναμική τους στο χορό. Πέραν της τεχνικής και το χορό, πιστεύει πως ένα παιδί που βρίσκεται στον χώρο της τέχνης και του αθλητισμού, μαθαίνει τι είναι πειθαρχία βοηθώντας το να γίνει καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος. Είναι απερίγραπτη η χαρά που βιώνει όταν τα παιδιά της σχολής ενθουσιάζονται με τις επιδόσεις τους και εκπληρώνουν τις επιθυμίες και τους στόχους τους. Έχοντας αποδείξει το τι μπορεί να κάνει, όσον αφορά την χορευτική και κινησιολογική εκπαίδευση, όλο και περισσότεροι γονείς την εμπιστεύονται για τις χορευτικές επιδόσεις και την εξέλιξη των παιδιών τους.

Η σχολή χορού Elite School of Dance είναι το μέρος όπου ένα παιδί μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά και ελεύθερα, βελτιώνοντας την σωματική και ψυχική του ευεξία.

Γρηγόρη Αυξεντίου 6, Σωτήρα, Τ: 99 715922

Facebook: ELITE School of Dance

Instagram: elite.dancee