Όταν ο Σωτήρης Μουστάκας έχασε το Όσκαρ για δυο ψήφους

Ο εμβληματικός ηθοποιός έχασε για δύο ψήφους το Όσκαρ και αδιαφόρησε για το γεγονός πλήρως.

Ένας θρύλος, ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της Ελλάδας, βραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση που παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του, ποιητής του ήθους και των τεχνών, μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες του κινηματογραφικού κόσμου, ύπηρξε και έχει γραφτεί το όνομα του στην ιστορία, του αείμνηστου Σωτήρη Μουστάκα.

Ο Μουστάκας βρέθηκε το 1964 μία ανάσα πριν γίνει ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός με Όσκαρ, για την ερμηνεία του στον “Ζορμπά”, καθώς είχε λάβει υποψηφιότητα. Όπως ανέφερε και η Άννα Φόνσου, η οποία μίλησε για αυτό στον “αέρα” της εκπομπής “Καλοκαίρι Yes”, δύο ψήφοι του στέρησαν το βραβείο.

“Ο Σωτήρης ήταν ένα σπουδαίος ηθοποιός, πολύ καλός μου φίλος, μεγάλος ηθοποιός. Νομίζω ότι δεν το ήξερε και ο ίδιος πόσο μεγάλος ήταν. Έχασε το Όσκαρ για δύο ψήφους. Δεν νοιάστηκε, δεν ήξερε και κανέναν, δεν είχε πάει καν εκεί. Δεν τον ένοιαξε και πολύ που δεν το πήρε”.

”Εγώ χτυπιόμουν, έλεγα να κάνουμε μηνύσεις και μου έλεγε “Τι να το κάνω το Όσκαρ;”. Ήταν από τους καλύτερους κωμικούς! Ήταν θεατρικός ηθοποιός. Η αγάπη του η μεγάλη ήταν να παίξει κλασσικούς ρόλους. Ήταν και τραγικός ηθοποιός, είχε πολλά προσόντα. Ήταν σεμνός, δεν έλεγε καν αυτά που έχει σπουδάσει. Είναι απώλεια που λείπει ο Σωτήρης από τη ζωή μας! Πολύ ταπεινός, πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Θα ήταν ο μόνος που θα είχε Όσκαρ”.

”Ο Σωτήρης δεν έκανε ποτέ χαζές συζητήσεις, ήταν ενημερωμένος για την πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο. Είχε τόσα προσόντα που σε νευρίαζε” είπε τέλος, η Άννα Φόνσου, επβεβαιώνοντας την ταπεινότητα που διακατείχε αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Πηγή: womantoc.gr