Όλα τα χωρίζει μία μικρή κόκκινη γραμμή

Της Ρούλας Πέτρου

Το να πέσεις δεν είναι φοβερό. Το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο έγραψε κάποτε ο Πάολο Κοέλο και έχει τόσο δίκιο. Και όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις. Πίστεψε το. Είναι μεγάλη αλήθεια, φτάνει να είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος/η ότι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες θέλουν δύναμη ψυχής, τσαγανό, αγάπη, πάθος και κυρίως σκληρή δουλειά. Ένα μόνο πράγμα κάνει αδύνατο ένα όνειρο να πραγματοποιηθεί και αυτό είναι ο φόβος της αποτυχίας. Μην φοβάσαι να ρισκάρεις γιατί δεν θα μάθεις ποτέ τι θα μπορούσες να πετύχεις. Όλοι φαίνεται να έχουν μια καθαρή εικόνα για το πώς οι άλλοι πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους, αλλά κανένας για την δική του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του πολιτικού και στοχαστή Μαχάτμα Γκάντι «Γίνε η αλλαγή που εσύ επιθυμείς», ιδιαίτερα εάν βρίσκεσαι σε μια περίοδο που έχεις την ανάγκη  να βρεις νέους δρόμους σε όλα τα πεδία της ζωής σου. Να θυμάστε ότι οι λύσεις στα δικά μας προβλήματα μπορούν να δοθούν μέσα από την δική μας αυτοβελτίωση. Πώς;  

Η αυτογνωσία είναι οι κύριοι παράγοντες  για να δυναμώσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας σταματώντας να θυμώνουμε με πολλά και κυρίως με τον εαυτό μας προκαλώντας κακό στην υγεία και την ψυχολογία μας  για τοξικές   και  χειριστικές συμπεριφορές  τρίτων προσώπων ..γιατί απλά όλα τα χωρίζει τελικά μια μικρή κόκκινη γραμμή.. Όλα στη ζωή συνδέονται μεταξύ τους  και έχουν αντίκτυπο στην προσωπική, οικογενειακή αλλά  και  επαγγελματική ζωή μας κάποιες φορές, γι’ αυτό από τα λάθη μας πρέπει να μαθαίνουμε χωρίς να νιώθουμε ενοχικοί  και να έχουμε πάνω απ’ όλα  αυτοεκτίμηση για να μπορούμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι μας αξίζει, ο κάθε άνθρωπος αξίζει την ευτυχία, για να ζήσεις όμως κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό  πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό. Είναι η αγάπη μέσα σου που θα φέρει αυτό που ονειρεύεσαι στις σχέσεις σου με τον σύντροφο, τα παιδιά, τους  φίλους, τους συναδέλφους σου και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς να προσελκύσεις κοντά σου. “Είναι ο τρόπος που αγαπάς.”

Ένα άκρως αληθινό απόφθεγμα που αγαπώ είναι  του Albert Einstein “Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Εάν θέλεις να έχεις ισορροπία πρέπει να κινείσαι διαρκώς.” Όλα έχουν δύο όψεις  γι’ αυτό να πολεμάς κάθε μέρα για ότι αγαπάς, ότι κατάφερες, ότι πέτυχες και κυρίως για ότι επιθυμείς να πάρει σάρκα και οστά. Μπορείς! με προσευχή, πίστη, χαμόγελο, αγάπη και πράξεις γιατί  η  αγάπη  «γράφεται « στις πράξεις,  δεν έχει να κάνει με το να κατέχεις , αλλά με  το να εκτιμάς. Η ζωή είναι ένα δύσκολο και προκλητικό ταξίδι για κάθε άτομο σε αυτό τον πλανήτη. Όλοι αντιμετωπίζουμε δύσκολα, ενθουσιώδη, εξαντλητικά, μαγικά συναισθήματα μέσα από τις εμπειρίες μας, τα οποία έχουν την δύναμη να αλλάξουν όλη την ύπαρξη μας. Ξεχνάμε δυστυχώς πολλές φορές ότι αυτή η ζωή που μας έχει δοθεί έχει ημερομηνία λήξης. Ξεχνάμε πως το αύριο δεν έρχεται για όλους. Γι’ αυτό  το λόγο είναι πολύ σημαντικό ο κάθε ένας από εμάς να βρει χρόνο για να ανακαλέσει και να υιοθετήσει  τις αλήθειες που αλλάζουν τη ζωή και καθοδηγούν τον δρόμο μας.

Μην θεωρείς ποτέ τίποτα και κανένα δεδομένο. Η ζωή μας διαψεύδει μόνο μέσα σε μια στιγμή, γι’ αυτό να προσέχεις τους ανθρώπους που αγαπάς και να τους το δείχνεις κάθε μέρα γιατί.. ποτέ δεν ξέρεις πότε θα φύγουν και ο θάνατος είναι ένα γεγονός σκληρό και βίαιο για την ανθρώπινη ύπαρξη. Ξέρετε τι σπουδαίο έγραψε η Κική Δημουλά; O έρωτας είναι μεγάλη ιστορία. Είναι αυτό που δικαιώνει την ανθρώπινη ύπαρξη. Το μόνο αντίδοτο στον θάνατο.

Τη ζωή σου εσύ την ορίζεις άνθρωπε, κοίταξε ψηλά στον ουρανό, ζήτα δύναμη από τον Θεό και τα καλύτερα σε περιμένουν. Να πιστεύεις στον εαυτό σου .. να χαμογελάς και σύντομα η ζωή θα σε ανταμείψει με μικρά θαύματα γεμάτα συναίσθημα, που θα γίνουν τα ωραιότερα δώρα της ζωής σου. Ανάμεσα στο τι είναι σωστό και τι είναι λάθος…διάλεξε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο/η.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news