«Χριστουγεννιάτικο Χωριό» Δήμου Δερύνειας 2022

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια των επτά «Χριστουγεννιάτικων Χωριών» την Παρασκευή 25.11.2022 στον ακριτικό Δήμο Δερύνειας.  Τα «Χριστουγεννιάτικα Χωριά» θα λειτουργήσουν από τις 26.11.2022 μέχρι τις 15.1.2023 στους Δήμους Δερύνειας και Πόλης Χρυσοχούς και στις Κοινότητες Αγρού, Φικάρδου, Καλοπαναγιώτη, Κυπερούντας και Καλαβασού.

Στην πλατεία της εκκλησίας Παναγίας, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και ξένοι, παρευρέθηκαν για να υποδεχτούν μέσα σε ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο κλίμα την έναρξη των εκδηλώσεων. 

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο και παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, οι Δημάρχοι και Κοινοτάρχες της επαρχίας Αμμοχώστου, όπως και οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων των πέντε κοινοτήτων που συμμετέχουν στον θεσμό των «Χριστουγεννιάτικων Χωριών».  

Το πρόγραμμα του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» Δερύνειας περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια, διαγωνισμούς κ.ά. για μικρούς και μεγάλους.  Στόχος του Δήμου Δερύνειας είναι να προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε όλους τους επισκέπτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της ενδοχώρας και προβολής των τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα θα λειτουργούν περίπτερα με παραδοσιακά φαγητά, εδέσματα, γλυκά, ποτά, χειροτεχνίες, κατασκευές κ.ά. Ο Δήμος Δερύνειας καλεί το κοινό να επισκεφθεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», να φωτογραφηθεί με τον Άγιο Βασίλη, τη γιγαντοφράουλα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό καλύτερης φωτογραφίας που προκήρυξε το Υφυπουργείο Τουρισμού.