Χαμός σε όλο τον κόσμο με το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας – Πέρασε ή όχι τη γραμμή η μπάλα;

Οι απίθανοι «Σαμουράι» έστειλαν στη δεύτερη θέση την αρμάδα του Λουίς Ενρίκε και την ομάδα του Χάνσι Φλικ πίσω στη Γερμανία

Με μια απίστευτη ανατροπή, η Ιαπωνία έριξε στο καναβάτσο την Ισπανία, παίρνοντας την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Οι απίθανοι «Σαμουράι» έστειλαν στη δεύτερη θέση την αρμάδα του Λουίς Ενρίκε και την ομάδα του Χάνσι Φλικ πίσω στη Γερμανία.

Βέβαια, το γκολ που χάρισε τη νίκη και το εισιτήριο στους Ιάπωνες έχει διχάσει όλο τον κόσμο. Το δεύτερο τέρμα των Ασιατών έχει σηκώσει μπόλικη… σκόνη, με τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να αναρωτιέται. Πέρασε ή όχι τη γραμμή η μπάλα;

Αρχικά, το τέρμα του Τανάκα ακυρώθηκε, καθώς οι πάντες πίστεψαν πως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και παρέμβαση του VAR, το γκολ των Ιαπώνων μέτρησε κανονικά.

Βέβαια, η απορία παραμένει, καθώς κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τη φάση. Σε αρκετές λήψεις, φαίνεται πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή, με αποτέλεσμα στα social media να έχει ξεσπάσει… πόλεμος.

Στα περισσότερα Μέσα, η φάση με το δεύτερο γκολ των Ασιατών είναι πρώτο θέμα, με τον κόσμο να προσπαθεί να βγάλει άκρη.

Θέση για την επίμαχη φάση πήρε και η FIFA, ξεδιαλύνοντας επί της ουσίας το τοπίο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, που δείχνει ότι η μπάλα δεν είχε βγει ολόκληρη εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πηγή: in.gr