Φωταγωγήθηκε ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Αγίας Νάπας

Mε μία φαντασμαγορική τελετή και την Πλατεία του Λιμανιού να «βουλιάζει» από τις χιλιάδες κόσμου φωταγωγήθηκε ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Αγίας Νάπας

Μια ξεχωριστή, μαγική βραδιά έζησαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου οι χιλιάδες  ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που παρέστησαν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Λιμανάκι όπου απόλαυσαν το υπερθέαμα για την τελετή φωταγώγησης της Αγίας Νάπας  η οποία σηματοδότησε  την έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ο σπουδαίος ΄Ελληνας τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης  και οι Kings ερμήνευσαν τις επιτυχίες τους και άλλα γνωστά τραγούδια ξεσηκώνοντας το κοινό, ενώ της συναυλίας προηγήθηκαν γνωστά Χορευτικά Σχήματα, τα οποία παρουσίασαν εκπληκτικές χορευτικές παραστάσεις.  

Με τη συνοδεία του ΄Αη Βασίλη και των Μασκότ της Ντίσνεϊ διεξήχθη κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου ο γιορτινός μαραθώνιος και καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – Αντώνης Τσόκκος και Δημόσιου Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας, περίπτερα με διάφορες κατασκευές και εδέσματα προς πώληση για φιλανθρωπικό σκοπό ενώ ο ΄Αη Βασίλης μέσα από το σπιτάκι του μοίραζε στους μικρούς του φίλους διάφορα δώρα. 

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννη Καρούσου, των Ιερέων του Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με το πάτημα ενός κουμπιού φωταγώγησε τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ο οποίος καλύπτει και φωτίζει την Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού, την Πλατεία Αγίου Γεωργίου με το Χριστουγεννιάτικο χωριό, τη Φάτνη, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο,  κεντρικούς δρόμους και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Ζαννέττου τόνισε ότι  ο Δήμος Αγίας θέλοντας να προσδώσει σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες, να στολιστεί η πόλη και να οργανωθεί όσο πιο εντυπωσιακά γίνεται το πρόγραμμα της αποψινής βραδιάς. 

Ο Δήμος Αγίας Νάπας πρόσθεσε  είναι πλέον  ο μοναδικός προορισμός για τουρισμό και πολιτισμό και αυτό συνέχισε «το αποδείξαμε μέσα από τις κρίσεις, δεν τα βάλαμε κάτω, δεν ξεχάσαμε, αντιθέτως υλοποιούμε αναβαθμίζουμε τις πολιτιστικές μας υπηρεσίες κι όχι μόνο.

«‘Ολες τις εορτές και όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε είναι για να θυμόμαστε εμείς οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικρότεροι έτσι ώστε να μεταδίδονται τα έθιμα, η πίστη μας, η θρησκεία μας στις μελλοντικές γενεές».

Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, όλα τα σχήματα και Οργανωμένα σύνολα που έλαβαν μέρος όπως επίσης και όλους όσους συμμετείχαν με την πώληση και την παρασκευή προϊόντων και εδεσμάτων, την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα και όλο το προσωπικό για τις προσπάθειες που κατέβαλαν έτσι ώστε «να απολαμβάνουμε όλοι εμείς απόψε αυτή την όμορφη βραδιά».

«Να είστε σίγουροι» είπε ο κ. Ζαννέττου «ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ανακοινώσουμε ενδιάμεσα κι άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε αυτό το χώρο πριν τις 25/12» και ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές.