Φεστιβάλ Θεάτρου του ΣΚΕ Λιοπετριού: Κωμωδία για καλό σκοπό

Η κωμωδία της Θ.Ο. Παρωδία «Εμείναμεν Χάσκοντα» ταξιδεύει στο Λιοπέτρι και συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ Θεάτρου του ΣΚΕ Λιοπετριού στις 5/9/2023 στο Αμφιθέατρο Λιοπετριού. Για 3η χρονιά η Θεατρική Ομάδα συνεργάζεται με το ΣΚΕ Λιοπετριού σε ακόμα μια φιλανθρωπική παράσταση με στόχο την ενίσχυση του έργο του, αφού όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της δράσης του προγράμματος «Αγκαλιάζω» (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων και Ατόμων με Άνοια). Ως εθελοντές και οι ίδιοι στη Θ.Ο. Παρωδία γνωρίζουν τη σημασία του εθελοντισμού αλλά και τη δυσκολία της χρηματοδότησης τέτοιων δράσεων και θέλουν με αυτό το τρόπο να προσφέρουν από το μεράκι τους στο αξιέπαινο έργο του ΣΚΕ Λιοπετριού.

Λίγα λόγια για το έργο «Εμείναμεν Χάσκοντα»

Αν περιμένετε να ψυχοπλακωθείτε, ή να μπείτε σε βαθιά περισυλλογή και υπαρξιακές αναζητήσεις με αυτό το θεατρικό, ένα είναι το σίγουρο: θα μείνετε «Χάσκοντα»!. Η ιστορία του έργου διαδραματίζεται στο παρόν αλλά και στο παρελθόν (!) με την αναζήτηση ενός θησαυρού και μια μυστηριώδη μεταφορά (άκουσον άκουσον) στην Κύπρο του χθες, όπου συμβαίνουν ευτράπελες καταστάσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών αυτού του ιδιόμορφου «συναπαντήματος».

Η γοητεία του εύκολου πλουτισμού, οι σχέσεις των ζευγαριών που διαχρονικά δοκιμάζονται, οι διακρίσεις αλλοτινών εποχών, ένας χαμένος θησαυρός και ένας ζουρλομανδύας (!), αποτελούν τα «συστατικά» της φετινής κυπριακής κωμωδίας της Θ.Ο. Παρωδία. Ένα απολαυστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο με ηθογραφικά και σύγχρονα στοιχεία, μαζί με ένα μείγμα «εκρηκτικών» χαρακτήρων επί σκηνής, υπόσχεται να χαρίσουν στους θεατές απεριόριστο γέλιο.

Το κείμενο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δωρόθεος Δωροθέου, ενώ τη μουσική επιμέλεια ο Πέτρος Πέτρου (dj Pietro) με το νέο του remix στο πασίγνωστο κυπριακό τραγούδι «Τρεις Ελιές τζαι Μια Ντομάτα» να «ντύνει» μουσικά το έργο. Τα σκηνικά επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε ο Μηνάς Αλαμπρίτης. Επί σκηνής 10 ακόμα εραστές της τέχνης μαζί με το συγγραφέα «ζωντανεύουν» το κείμενο: Ν. Κωνσταντίνου, Ρ. Φελλά, Θ. Αλαμπρίτη, Ν. Κουρούγιαννη, Μ. Ιωάννου, Α. Κωνσταντή, Κ. Εφφέ, Μ. Σαξάνης, Κ. Παύλου και Σ. Μουστακά.

5/9/2023  ώρα 8.15μμ Αμφιθέατρο Λιοπετριού

Πληροφορίες : 99740086