Τσουχτερό πρόστιμο στο Twitter για τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τα τηλέφωνα των χρηστών  

Καλείται να πληρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια.

Το πολυσυζητημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter καλείται να πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο για να διευθετήσει μια αγωγή με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ. Ο λόγος; Το Twitter χρησιμοποιούσε παραπλανητικά τις διευθύνσεις email και τους αριθμούς τηλεφώνου των μελών του για να τους προωθεί στοχευμένες διαφημίσεις. Έτσι, σύμφωνα με τον διακανονισμό που μόλις ανακοινώθηκε, η πλατφόρμα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο που ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την αγωγή, το Twitter δεν εξέφραζε ξεκάθαρα τις πολιτικές απορρήτου του στους χρήστες μεταξύ 2013 και 2019, παραβιάζοντας τόσο το νόμο FTC Act όσο και μια τις υποχρεώσεις του από προηγούμενο διακανονισμό του 2011. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ενθάρρυνε τους χρήστες να προσθέσουν αριθμό τηλεφώνου στους λογαριασμούς τους ή μια διεύθυνση email, για να ενεργοποιήσουν το μέτρο ασφαλείας two-factor authentication. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το Twitter χρησιμοποιούσε αυτές τις πληροφορίες και για στόχευση διαφημίσεων.

Μιλώντας σχετικά, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Vanita Gupta, τόνισε:

Η ποινή των 150 εκατομμυρίων δολαρίων αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα των καταγγελιών κατά του Twitter και τα σημαντικά νέα μέτρα συμμόρφωσης που θα επιβληθούν ως αποτέλεσμα της σημερινής προτεινόμενης διευθέτησης, βοηθώντας να αποφευχθούν περαιτέρω παραπλανητικές τακτικές που απειλούν το απόρρητο των χρηστών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως τα νέα μέτρα συμμόρφωσης θα αναγκάσουν το Twitter να διατηρεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα προστασίας προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών, ενώ θα πρέπει να διεξάγει τακτικές δοκιμές και ελέγχους για το αν ισχύουν τα όσα υπόσχεται ότι διασφαλίζει. Επιπροσθέτως, θα χρειαστεί να ειδοποιήσει για το εν λόγω θέμα οποιονδήποτε έγινε μέλος του social media πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, αφού το εγκρίνει ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο.

unboxholics.com

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news