Το Netflix αναζητά τρόπους για να σταματήσουν οι χρήστες να μοιράζονται κωδικούς

Τον προηγούμενο μήνα η Netflix είχε ανακοινώσει πως αναζητά τρόπους για να ελέγξει την ζημία που προκαλείται από όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους με φίλους.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία στέλνει ένα τυποποιημένο μήνυμα σε τυχαίους χρήστες για να διαπιστώσει αν γίνεται διαμοιρασμός λογαριασμών. Η διαδικασία γίνεται δοκιμαστικά.

Ο Reed Hastings, CEO της διαδικτυακής πλατφόρμας, μιλώντας στο Variety σημείωσε ότι η εταιρεία αναζητά και ελέγχει διάφορους τρόπους για να περιορίσει την δυνατότητα να μοιράζονται λογαριασμούς οι συνδρομητές. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η εταιρεία επιθυμεί αυτό να γίνει με έναν τρόπο που θα είναι «ευχάριστος» προς τους χρήστες.

«Τεστάρουμε πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλουμε να προωθήσουμε κάτι που θα προκαλέσει εκνευρισμό στους συνδρομητές μας. Θα είναι κάτι φιλικό προς τους χρήστες», δήλωσε ο Hastings.

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι ακολουθεί τη νέα αυτή πολιτική με στόχο να σταματήσουν ορισμένοι να χρησιμοποιούν παράνομα την υπηρεσία. Ωστόσο, θεωρητικά οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν τη δωρεάν παρακολούθηση εάν ο κάτοχος του προφίλ το επιτρέπει και του στείλει τους κωδικούς.

Πηγή lifo.gr/