Το Instagram θα μας διευκολύνει ώστε να αποφεύγουμε τα τρολ

Οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν πλέον να αποκλείουν όλους τους υπάρχοντες λογαριασμούς ενός ατόμου

Το Instagram θα βελτιώσει λειτουργίες που βοηθούν τους χρήστες να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των τρολ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε (Πέμπτη 20 Οκτωβρίου) η εταιρεία που ανήκει στην Meta Platforms.

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αποκλείουν όλους τους υπάρχοντες λογαριασμούς ενός ατόμου, επεκτείνοντας μια λειτουργία που εγκαινιάστηκε πέρυσι και επέτρεπε τον αποκλεισμό μόνο τυχόν νέων λογαριασμών που ενδέχεται να δημιουργήσουν ήδη αποκλεισμένα άτομα.

«Με βάση τα αρχικά αποτελέσματα δοκιμών από αυτή τη νέα αλλαγή, αναμένουμε ότι η κοινότητά μας θα αποκλείει 4 εκατομμύρια λιγότερους λογαριασμούς κάθε εβδομάδα, αφού αυτοί οι λογαριασμοί θα μπλοκάρονται πλέον αυτόματα», ανέφερε το Instagram.

Το Instagram, που έχει ξεπεράσει σε δημοφιλία το Facebook στις εφηβικές ηλικίες, έχει επίσης αναβαθμίσει τη λειτουργία που βοηθάει τους χρήστες να μην βλέπουν πιθανά υβριστικά μηνύματα, φιλτράροντας προσβλητικές λέξεις που περιλαμβάνονται σε απαντήσεις σε ιστορίες, ενώ δήλωσε ότι επεκτείνει τον μηχανισμό που προστατεύει τους χρήστες από την παρενόχληση.

Πηγή: Huffpost Greece