Το Channel 4 προσφέρει στους εργαζομένους άδεια σε περίπτωση αποβολής

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 ανακοίνωσε τη νέα πολιτική άδειας μετ ‘αποδοχών για άνδρες και γυναίκες εργαζόμενους ύστερα από αποβολή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια προοδευτική και σημαντική νέα πολιτική για τους υπαλλήλους του που θα προσφέρει αμειβόμενη άδεια «απώλειας εγκυμοσύνης» σε όλους, ανεξάρτητα από το φύλο.

«Για όσους έχουν βιώσει τα ψυχολογικά σημάδια και τα συμπτώματα της αποβολής ή της απώλειας μωρού, η ιδέα της επιστροφής στην εργασία παραμένει πάρα πολύ δύσκολη. Η επεξεργασία της θλίψης και η εύρεση τρόπων αντιμετώπισης μιας αποβολής είναι ένα πολύ προσωπικό ταξίδι»

Τώρα, η νέα πολιτική του Channel 4, όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο του καναλιού, θα προσφέρει περισσότερη υποστήριξη σε όσους έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά από αυτή την απώλεια που μοιάζει με πένθος.

Σύμφωνα με τη δήλωση του ιστότοπου του δικτύου, η νέα πολιτική απώλειας εγκυμοσύνης του καναλιού περιλαμβάνει άδεια δύο εβδομάδων με πλήρη αμοιβή, άδεια μετ ‘αποδοχών για ιατρικά ραντεβού και ευελιξία στις συνθήκες εργασίας.

Περιλαμβάνει επίσης πολλούς πόρους, όπως ιατρική υποστήριξη, συμβουλευτική και ένα νέο, εσωτερικό πρόγραμμα για την υποστήριξη υπαλλήλων που επιστρέφουν στη δουλειά ύστερα από μια τέτοιου είδους απώλεια.

Είτε την απώλεια βιώνει κατευθείαν ένας από τους υπαλλήλους, είτε ο\η σύντροφος ενός εργαζομένου ή η θετή μητέρα του μωρού και ανεξάρτητα από τη διάρκεια υπηρεσίας τους ή τη φύση της απώλειας, αυτή η πολιτική θα ισχύει.

Η πολιτική του καναλιού δεν υπαγορεύεται από κάποια εθνική νομοθεσία και έτσι, η πρωτοβουλία του για την θεσμοθέτηση μιας τέτοιας άδειας αποτελεί πράγματι πρωτοπορία. Η Ν.Ζηλανδία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περνάει νομοσχέδιο για την υποχρεωτική θεσμοθέτηση άδειας πένθους σε γονείς ύστερα από αποβολή και η Ινδία προσφέρει τέτοια άδεια ήδη από το 2017, όλα, όμως, σε εθνικό νομοθετικό επίπεδο.

Πηγή ampa.lifo.gr/