Το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον υβριδικό αερόστατο

Για όσους λατρεύουν τα ταξίδια, αλλά ανησυχούν για το αποτύπωμα άνθρακα των αεροπλάνων, μια μικρή εταιρεία με έδρα το Μπέντφορντ υπόσχεται μια εκπληκτική λύση: εμπορικά αεροσκάφη.

Η Hybrid Air Vehicles (HAV), η οποία ανέπτυξε ένα νέο φιλικό προς το περιβάλλον αεροσκάφος, 84 χρόνια μετά την καταστροφή του Hindenburg, την Τετάρτη υπέδειξε μια σειρά από διαδρομές που ελπίζει να εξυπηρετήσει το νέο της αεροσκάφος από το 2025. To όνομα του νέου αεροσκάφους είναι Airlander 10. 

Το Airlander 10 είναι από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο: Με μήκος 92 μέτρα, κινείται χάρη σε τέσσερις κινητήρες diesel των 325 ίππων, μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι και 10 τόνων και να παραμένει εν πτήσει για πέντε ημέρες, χωρίς να χρειάζεται ειδικό αεροδρόμιο, καθώς συνδυάζει χαρακτηριστικά αεροπλάνου και αεροπλοίου.

Τα χαρακτηριστικά αυτά του παρέχουν έναν «υβριδικό» χαρακτήρα στον οποίο οι δημιουργοί του «ποντάρουν» προκειμένου το αεροσκάφος να εξελιχθεί σε ένα αξιόπιστο και ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αερομεταφορών.

Η εταιρεία είπε ότι το ταξίδι με το αεροσκάφος Airlander 10 θα διαρκεί περίπου τον ίδιο χρόνο με το ταξίδι με αεροπλάνο, αλλά θα δημιουργεί πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Η HAV δήλωσε ότι το αποτύπωμα CO2 ανά επιβάτη στο αεροσκάφος του θα είναι περίπου 4,5 κιλά, σε σύγκριση με περίπου 53 κιλά σε αεροπλάνο.

Πηγή huffingtonpost.gr/