Το πλωτό πάρκο στην Κίνα

Έχει το εφέ του φεγγαριού.

Στην κινεζική πόλη Qianhai θα έχει πανσέληνο κάθε μέρα χάρη στην πρόταση του πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού γραφείου Snøhetta από τη Νορβηγία. 

Το Lunar είναι ένα ολόγιομο φεγγάρι στις όχθες της πόλης Qianhai στο Shenzhen στην Κίνα. Πρόκειται για έναν φουτουριστικό σεληνιακό κύκλο που κινείται ακολουθώντας το φως και τις όψεις του φεγγαριού ανάλογα με την κίνηση της Γης. Το πλωτό αυτό πάρκο θα αποτελείται αν κατασκευαστεί από έναν εντυπωσιακό όγκο από σκυρόδεμα που στηρίζεται σε μια hi-tech βάση που του επιτρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Στην επιφάνεια του κύκλου υπάρχουν διαζώματα και πεζούλια που θυμίζουν αρχαιοελληνικό θέατρο. Στη σκιά του σεληνιακού αυτού όγκου θα υπάρχει μία ρηχή λίμνη με ογκώδεις πέτρες δημιουργώντας στον επισκέπτη ευεξία.

Η πρόταση του νορβηγικού αρχιτεκτονικού γραφείου Snøhettaκατατάχθηκε στη δεύτερη θέση παράλληλα με τον πλωτό πύργο του Sou Fujimoto. Είναι ένα έργο που θέλει να υπογραμμίσει το πρωτοποριακό πνεύμα της κινεζικής πόλης Qianhai και να υπογραμμίσει τη μακραίωνη ιστορία της πόλης και τη σχέση της με τη θάλασσα, αφού το εντυπωσιακό «φεγγάρι» από σκυρόδεμα που συμβολίζει το μέλλον συνομιλεί με το νερό που συμβολίζει το παρελθόν. Η «πανσέληνος» επιπλέει στη θάλασσα, μοιάζει σαν να αναδύεται μέσα από αυτήν δημιουργώντας μια φαντασμαγορία.

Lunar – Qianhai Landmark Design Proposal by Snøhetta from Snøhetta on Vimeo.

Info: snohetta.com

Πηγή bovary.gr