Το Παλμ Σπρινγκς θα δώσει βασικό εισόδημα σε transgender και nonbinary κατοίκους

Σχεδιάζει να δώσει καθολικό βασικό εισόδημα σε transgender και nonbinary κατοίκους, ανεξάρτητα από τις αποδοχές τους.

Μια πόλη στην Καλιφόρνια σχεδιάζει να δώσει καθολικό βασικό εισόδημα (UBI) σε transgender και nonbinary κατοίκους ανεξάρτητα από το επίπεδο αποδοχών τους.

Οι transgender κάτοικοι στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια δικαιούνται να λάβουν βασικό άνευ όρων εισόδημα (Universal basic income- UBI) έως και 900 δολαρίων το μήνα μόνο για την ταυτοποίηση ως τρανς ή nonbinary — χωρίς άλλη δέσμευση.

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα θα διαθέσει 200.000 δολάρια μετά από ομόφωνη ψηφοφορία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Παλμ Σπρινγκς την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του Σαν Ντιέγκο, Carl DeMaio, ένας Ρεπουμπλικανός που υπηρέτησε ως το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτήρισε το πρόγραμμα «εξωφρενικό και μεροληπτικό».

«Είμαστε εντελώς αντίθετοι στα προγράμματα εγγυημένου ή καθολικού βασικού εισοδήματος, επειδή καταλήγουν να αυξάνουν το κόστος ζωής για όλους – δεν λειτουργούν. Το συγκεκριμένο στοχοποιεί την LGBT+ κοινότητα με τρόπο όχι μόνο προσβλητικό, αλλά και μεροληπτικό», είπε.

Είκοσι transgender και nonbinary κάτοικοι του Παλμ Σπρινγκς θα λάβουν τα δωρεάν χρήματα, που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους για 18 μήνες, με το κέντρο υγείας DAP Health και την ομάδα υπεράσπισης της LGBT+ κοινότητας “Queer Works” να διαχειρίζονται το πρόγραμμα.

Ο David Brinkman, CEO της DAP Health, σχολίασε ότι η τρανς κοινότητα είναι «μια από τις πιο περιθωριοποιημένες στην πόλη μας, αντιμέτωπη με μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα ανασφάλειας σε επίπεδο στέγασης, ανεργίας και διακρίσεων».

Ο Jacob Rostowsky, CEO της Queer Works, πρόσθεσε από την πλευρά του πως τα transgender και nonbinary άτομα «είναι εξαιρετικά περιθωριοποιημένα στην κοινωνία μας γενικά, ειδικά οικονομικά». «Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε περίπου 1,8 εκατ. δολάρια», είπε. 

Η δήμαρχος του Παλμ Σπρινγκς Lisa Middleton, η οποία είναι transgender, εμφανίστηκε ωστόσο επιφυλακτική απέναντι στα προγράμματα εγγυημένου εισοδήματος.

«Δεν πιστεύω ότι τέτοια προγράμματα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς στους πάνω από 37 εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, στους πάνω από 6 εκατομμύρια κατοίκους της Καλιφόρνια ή στους πάνω από 400.000 στην κομητεία του Ρίβερσαϊντ που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας», είπε.

«Οι transgender Αμερικανοί υποφέρουν από εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας και ανεργίας και αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις, που έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς τα τρανς παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν γίνει στόχος εξτρεμιστών νομοθετών και κυβερνητών», πρόσθεσε. 

Όπως τόνισε, θεωρεί ότι ένα πρόγραμμα UBI είναι «ευθύνη της κομητείας και του κράτους, όχι δημοτική».

Πηγή lifo.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news