Το νησί όπου οι γάτες είναι 6 φορές περισσότερες από τους ανθρώπους

Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου τα ζώα κυριαρχούν επί των ανθρώπων. Όμως σε αυτό το μικροσκοπικό νησί της Ιαπωνίας η ίδια η ζωή έγραψε το δικό της σενάριο και οι γάτες είναι 6 φορές περισσότερες από ότι οι άνθρωποι.

Το νησί Aoshima, οι τουρίστες το ξέρουν με το όνομα “νησί της Γάτας”, έχει καταληφθεί από περισσότερες από 100 γάτες, με τους ελάχιστους κατοίκους του νησιού, κυρίως ψαράδες, να τους παρέχουν το χώρο που χρειάζονται για να νιώθουν βασιλιάδες του νησιού.

Τις βλέπεις κυριολεκτικά παντού, σε μπαλκόνια, στις πλατείες, στο λιμάνι, ακόμα και μέσα στις βάρκες όπου αναζητούν τα πολυπόθητα ψάρια, και δεν δείχνουν να ενοχλούνται ή να φοβούνται από την παρουσία των ανθρώπων.

Μετάφερθηκαν στο νησί το 1998 για να ελέγξουν το πληθυσμό των τρωκτικών που θέριζε το νησί, και μετά το 2000, παρατηρήθηκε έκρηξη γεννήσεων νέων γατών με αποτέλεσμα η αναλογία ανθρώπων και γατών να είναι 1 προς 6.

Οι γάτες έγιναν τουριστική ατραξιόν όταν ολοκληρώθηκε η αποστολή τους, και μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ένας ειδικός χώρος όπου οι τουρίστες αφήνουν τροφή για τις γάτες, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι αδυνατούν να τις ταίσουν επαρκώς.

Πηγή e-daily.gr/