Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει το νέο Family kit

Οικογένειες στο Μουσείο με ένα κουτί γεμάτο εκπλήξεις!

Το Family kit του Μoυσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στο Μουσείο για όλη την οικογένεια, ειδικά σχεδιασμένη για να χωράει σε ένα κουτί! Με αυτό, γονείς και παιδιά μπορούν μαζί να γνωρίσουν τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, μέσα από μια διαδραστική και διασκεδαστική βόλτα.
Κάθε Family kit κρύβει στα συρτάρια του χάρτες-κατόψεις με σταθμούς για την κάθε έκθεση, αντίγραφα εκθεμάτων, κάρτες με πληροφορίες γι’ αυτά και ένα σημειωματάριο με προτάσεις για δραστηριότητες, που προσφέρεται σε κάθε οικογένεια για να το χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ή και στο σπίτι.


Στον πρώτο όροφο του Μουσείου, ένας αρχαίος τεχνίτης από τις Κυκλάδες, ο γιος του, ένας αρχαιολόγος, μία συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και μία μαθήτρια της Γ’ Δημοτικού ξεπηδούν από το κουτί και μας διηγούνται με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τις ιστορίες τους για τις Κυκλάδες, τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, καθώς και για επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης Έκθεσης της Κυκλαδικής Τέχνης.
Στο δεύτερο όροφο, στη μόνιμη έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, τα πήλινα αγγεία ζωντανεύουν και μάς μιλούν για το ταξίδι τους, την κατασκευή τους, τη διακόσμησή τους, τους μύθους που έχουν αποτυπωθεί πάνω τους και πολλά ακόμα μυστικά που θα ανακαλύψει η
οικογένεια στη διαδρομή της μέσα στο Μουσείο!
Ζητείστε στην είσοδο του Μουσείου ένα family kit και ξεκλειδώστε τις ιστορίες των εκθεμάτων μαζί με τα παιδιά σας!


Πρακτικές πληροφορίες:
To Family kit απευθύνεται σε γονείς με παιδιά έξι ετών και άνω.
Προορίζεται για ελληνόφωνες ή αγγλόφωνες οικογένειες.
Εισιτήριο: 20 ευρώ για μία οικογένεια (έως 2 ενήλικες και έως 3 παιδιά)
Πληροφορίες: 210 7294220, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1
106 74, Αθήνα
T: (+30) 210 7228321-3
W: www.cycladic.gr
Facebook: CycladicArtMuseum
Instagram: @cycladic_museum
LinkedIn: The Museum of Cycladic Art

Με την υποστήριξη: Raycap