Το κρυμμένο μήνυμα στη φωτογραφία που άφησε ένας αστροναύτης στη Σελήνη

Η κίνηση του και ο λόγος που την έκανε.

Ήταν 20 Απριλίου του 1972, όταν ο αστροναύτης Charles Duke, έκανε τα πρώτα του βήματα στη Σελήνη. Ήταν 36 ετών τότε και παραμένει ο νεαρότερος άνθρωπος στην ιστορία, που περπάτησε στο έδαφος του φεγγαριού.

Μόνο που αυτό δεν είναι το μόνο επίτευγμα που κατάφερε και συνεχίζει να υφίσταται μέχρι σήμερα. Ενώ βρισκόταν στη Σελήνη, είχε πάρει μαζί του μια οικογενειακή φωτογραφία, με τον ίδιο, τη σύζυγο του και τους δυο του γιους. Την άφησε στο έδαφος, με τη φωτογραφία να βρίσκεται από τότε εκεί.

@esquire.com

Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας έγραψε: «Αυτή είναι η οικογένεια του αστροναύτη Charlie Duke από τον πλανήτη Γη, που έφτασε στη Σελήνη στις 20 Απριλίου του 1972». «Πάντα σχεδίασα να την αφήσω εκεί», δήλωσε πολλά χρόνια αργότερα στο Business Insider. «Οπότε όταν την άφησα ήταν για να δείξω στα παιδιά μου ότι πράγματι το έκανα».

Όταν ο Duke εκπαιδευόταν να γίνει αστροναύτης, πέρασε τον περισσότερο χρόνο του στη Φλόριντα. Αλλά η οικογένειά του βρισκόταν στο Χιούστον του Τέξας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά του να μην τον βλέπουν και πολύ εκείνη την εποχή.

«Οπότε για να τα ενθουσιάσω λίγο, ως προς το ‘τι θα έκανε ο μπαμπάς στη Σελήνη’, τους είπα, ‘Θα έρθετε όλοι σας στη Σελήνη μαζί μου;’», δήλωσε ο Duke. «Μπορούμε να τραβήξουμε μια οικογενειακή φωτογραφία, όπότε όλοι μαζί να πάμε στη Σελήνη», συνέχισε. Αυτό είναι και το «κρυφό» μήνυμα που ήθελε να περάσει με την πράξη του.

Ύστερα από 50 χρόνια στην επιφάνεια της Σελήνης, όπως πιστεύει ο Duke, η φωτογραφία μάλλον δεν θα είναι σε καλή κατάσταση. Και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το μάθουμε αυτό, αφού λόγο του μικρού μεγέθους της, δεν μπορεί να εντοπιστεί από τους δορυφόρους. Ωστόσο, η πράξη και οι λόγοι για τους οποίους την έκανε (όχι για να στείλει μήνυμα σε εξωγήινους, όπως πίστευαν πολλοί), είναι μια από τις πιο ανθρώπινες ιστορίες των ταξιδιών στο διάστημα.

e-daily.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news