Το κορίτσι με Σύνδρομο Down που περπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

«Η λέξη “ανάπηρος” δεν είναι “βρώμικη” λέξη» έγραφε το μπλουζάκι της Έμιλι Κάρολιν, η οποία έχει σύνδρομο Down και περπάτησε με περηφάνια στη φιλανθρωπική επίδειξη μόδας του brand Jaqueline City Apparel στη Νέα Υόρκη.

Το γνωστό brand αποσκοπεί σε μια νέα προσέγγιση της μόδας. Ξεκίνησε το 2019 από την Τζακελίν Σίτι, με όνειρο το inclusivity και την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, όχι μόνο στον κόσμο της μόδας, αλλά παντού.

Η αδερφή της Έμιλι είναι TikToker, τη λένε Σάρα και έχει ένα φανατικό κοινό που την ακολουθεί, που ξεπερνά τους 2.9Μ followers. Φυσικά είναι περήφανη για την αδερφή της και πιστεύει έσπασε φραγμούς αιώνων όταν περπάτησε στην εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ολοένα και περισσότερο στον κόσμο της μόδας να συμπεριλαμβάνονται άτομα με αναπηρία και συγκεκριμένα με Σύνδρομο Down σε πασαρέλες, καμπάνιες και φωτογραφίσεις. Ένα από αυτά τα κορίτσια είναι και η Έμιλι Κάρολιν.

@sar_carolyn Last night we changed history. #downsyndrome#fashionweek#breakingbarriers#nyc#sisterduo#foryoupage♬ Forever – Labrinth

Στο show, η Έμιλι Κάρολιν φόρεσε ένα T- Shirt σε baby pink χρώμα με τη στάμπα να αναγράφει πως η λέξη «αναπηρία» δεν είναι μια βρώμικη λέξη. Το μπλουζάκι της συνδυάστηκε με γκρι παντελόνι και μαύρα sneakers. 

Στο πλευρό της ήταν και η αδερφή της, Σάρα, με διαφορετικό όμως outfit. Η Τζακελίν Σίτι εξήγησε στο προσωπικό της προφίλ στο Tik-Tok ότι έδωσε στην Έμιλι διάφορες στιλιστικές επιλογές, εκείνη όμως διάλεξε αυτή την υπέροχη μπλούζα με την οποία και ενθουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή.

@jacquelinecity An explanation of why Emily and Sarah have different outfits on ❤️ Emily was perfectly capable of choosing her own outfit head to toe! @sar_carolyn ♬ original sound – Jacqueline City

Πηγή bovary.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news