Το αιώνιο fashion icon Τζάκι Κένεντι έκρυβε ένα μικρό μυστικό στις σόλες των παπουτσιών της

Ίσως αυτή η λεπτομέρεια την έκανε να μοιάζει τόσο αψεγάδιαστη.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. Έζησε σε πλούσιο περιβάλλον και οι σπουδές της ήταν πάνω στη γαλλική φιλολογία. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής. Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ. Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκι συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κένεντι.

Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική, ενώ πέρασε ως editor και από την θρυλική Vogue και photo editor από το Times. Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994.

Η Τζάκι αποτελεί αιώνιο fashion icon. Η εικόνα της φλερτάρει με το διαχρονικό στυλ και την κομψότητα.

Στο βιβλίο με τίτλο “Το κορίτσι της Τζάκι: H ζωή μου με την οικογένεια Κένεντι” η επί χρόνια στενή συνεργάτης της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ αποκαλύπτει το ιδιαίτερα απαιτητικό γούστο της. Από το 1964 έως το 1977, η Κάθι Μακόν έζησε στο διαμέρισμα της 5ης Λεωφόρου, έχοντας την ευθύνη της ντουλάπας της Τζάκι.

Το αιώνιο fashion icon Τζάκι Κένεντι έκρυβε ένα μικρό μυστικό στις σόλες των παπουτσιών της

“Η ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο είχε τα καθημερινά ρούχα της, όλα διατεταγμένα σύμφωνα με το χρώμα τους”, γράφει η Μακκόν. “Ποτέ δεν είχα δει μια τόσο εκθαμβωτική επιλογή παπουτσιών, μπότες london-look, γόβες σε κάθε χρώμα, πεντακάθαρα αθλητικά παπούτσια για πρωινές περιπλανήσεις”.

Οι σόλες τους, ωστόσο, έκρυβαν ένα τόδα δα, αλλά συναρπαστικό μυστικό. Έναν πάτο των 6 χιλιοστών κρυμμένο κάθε φορά στο ένα παπούτσι. “Προφανώς για να αντισταθμίσει το ύψος του ενός ποδιού, που ήταν ελαφρώς μικρότερο από το άλλο”, ισχυρίζεται η βοηθός της. “Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να το μαντέψει”.

Mόνο οι σχεδιαστές παπουτσιών που αγάπησε η Τζάκι Κένεντι και τους εκμυστηρεύτηκε αυτό το μυστικό.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο που εξιστορεί το θέμα:

Πηγή: Womantoc.gr