Τελέστηκαν τα εγκαίνια της  έκθεσης ζωγραφικής «202 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» του Κύπριου ζωγράφου Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 08 Απριλίου 2023

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821 με την ονομασία «Μοναδική Μάχη Αγίας Νάπας 17 Μαρτίου 1826 τελέστηκαν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 από τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου και την επίτιμη Πρόξενο των Φιλιππίνων στην Κύπρο κυρία  Charmagne Garcia-Laconico η έκθεση ζωγραφικής «202 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» του πολυβραβευμένου Κύπριου ζωγράφου Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη.

Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης με έργα τους οι Έλληνες καλλιτέχνες Κατερίνα   Βασιλείου,  Αγγελική Τριανταφύλλου, Ιορδάνης Γιαβουρίδης, Ελένη Ψάλη και οι Κύπριοι καλλιτέχνες Γιώργος Μακαρίου και η ΄Ελενα Ευγενείου.

Ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου συγχάρηκε τον κ. Χατζηδάκη και όλους τους καλλιτέχνες για τα σπουδαία έργα που έχουν δημιουργήσει ειδικά για την έκθεση και τους ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη προτίμηση και αγάπη που δείχνουν για την Αγία Νάπα επιλέγοντας ως μόνιμο χώρο για να εκθέτουν τα έργα τους το Δημοτικό Μουσείο «Thalassa».

«Κύριος γνώμονάς μας και απώτερος στόχος μας» πρόσθεσε «είναι να δίνουμε πάντοτε βήμα στους καλλιτέχνες του τόπου μας να εκθέτουν και να προβάλλουν τα έργα τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας του τόπου μας». 

Στο δικό της χαιρετισμό η Επίτιμη Πρόξενος των Φιλιππίνων στην Κύπρο κυρία  Charmagne Garcia-Laconico φανερά ενθουσιασμένη για την έκθεση ανέφερε ότι o Δήμος Αγίας Νάπας πάντοτε πρωτοπορεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι στενοί δεσμοί που δένουν τις δύο χώρες.

Στην αντιφώνησή του ο καλλιτέχνης Πανίκος Παναγή Χατζηδάκης ευχαρίστησε το Δήμο Αγίας Νάπας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου για τη στήριξη και που συνεχώς ο Δήμος  αγκαλιάζει με ζέση το καλλιτεχνικό του έργο καθώς και όλους όσους συνέβαλαν έτσι ώστε η πραγματοποίηση της  έκθεσης σε αυτό τον αξιόλογο χώρο του Δημοτικού Μουσείου «Thalassa» να γίνει πραγματικότητα.  Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στην έκθεση εξηγώντας παράλληλα το ιστορικό πίσω από τον κάθε πίνακα.  Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή  μέχρις τις 8 Απριλίου 2023 και οι ώρες λειτουργίας της είναι ώρες του  Μουσείου «Thalassa». Είσοδος Ελεύθερη.