Τα κλαμπ που όλοι αγαπήσαμε – Black n White

Αναδρομή στο παρελθόν στα μπαρ της επαρχίας Αμμοχώστου που άφησαν ιστορία. Ένα από αυτά το διάσημο κλαμπ “Black n White”, το οποίο γράφει τη δική του ιστορία από το 1985 μέχρι και σήμερα.

Εκεί που το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο, εκεί που ό,τι καινούριο στον χώρο εστίασης εμφανίζεται, κάνει τον κύκλο του και κλείνει το Club Black n White συνεχίζει τη λειτουργία του. Γιατί όταν το 1985 έκανε την εμφάνισή του κανείς δεν περίμενε ότι το μέλλον που θα διαγράψει θα είναι τόσο λαμπρό. Ας μην ξεχνάμε πως στα μέσα της δεκαετίας η Κύπρος βρισκόταν ανάμεσα στην μαντηλοφορούσα γιαγιά και την τόπλες σουηδέζα. Δεν ξέραμε αν αυτός ο ενθουσιασμός των τουριστών ήταν ένα ξέσπασμα ή αν θα παρέμενε σταθερός μέσα στα χρόνια.

Κι όμως ό,τι και να συνέβηκε, όσα χρόνια και αν περνούσαν ο χώρος αυτός ήταν καταδικασμένος να πετύχει γιατί διέθετε κάτι πολύ σημαντικό: το πάθος και την αγάπη των ιδιοκτητών του για τη μουσική και τη διασκέδαση.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον χάρτη, ακριβώς στο κέντρο της πλατείας της Αγίας Νάπας, το Black & White κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και τις καρδιές του κόσμου. Η είσοδός του στο nightlife της πόλης έμελλε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την RnB μουσική, αλλά και για τα hip hop και RnB ακούσματα.

Τέλη δεκαετίας του ‘80 και αρχές της δεκαετίας του ‘90 η περιοχή απογειώνεται με χιλιάδες τουρίστες κυρίως Σκανδιναβούς και Άγγλους να βολτάρουν στα στενά του χωριού, οι οποίοι να κάνουν ηλιοθεραπεία και να διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Και βέβαια απ ́ όλα τα σημεία της Κύπρου έρχονταν για να ζήσουν από κοντά αυτό το νέο πράγμα που συνέβαινε. Στο πρόγραμμα ολονών ήταν εννοείται και το Black & White στο οποίο για να μπουν (αν έμπαιναν) έπρεπε να περιμένουν στην ουρά για ώρες. Η ουρά ήταν ατέλειωτη όλη την εβδομάδα και από τις εισπράξεις δεν μπορούσε κάποιος να μαντέψει πότε ήταν Σάββατο και πότε ήταν Δευτέρα.

Και όταν έμπαινες, Κύπριοι και τουρίστες γίνονταν έναν. Αν και πολύς κόσμος δεν πιστεύει στη δύναμη της μουσικής αυτή όμως είναι η ταυτότητα ενός κλαμπ και πρέπει να τη στηρίζεις όπως έκαναν και οι ιδιοκτήτες στο Black & White. Πίστεψαν στη δύναμη της μουσικής και η μουσική τους δικαίωσε. Κριτήριο τους για να καταλάβουν αν όλα πάνε καλά στο μαγαζί είναι να χορεύουν όλοι. Και στην Black & White χόρευαν και χορεύουν μέχρι και σήμερα όλοι.

Αυτό που γινόταν την δεκαετία του ‘90 στην Black & White ήταν επικό. Εντυπωσιακά events και αξέχαστα Parties ξεσήκωναν τους θαμώνες, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Μέσα στο κλαμπ υπήρχε κλίμα παροξυσμού και ευφορίας. Εδώ έγιναν τα καλύτερα πάρτι και οι πιο διάσημοι DJs του εξωτερικού πέρασαν μπροστά από τα decks του Black & White, δημιουργώντας το αδιαχώρητο.

Σήμερα 35 χρόνια το Black & White συνεχίζει δυναμικά, μέσα από την αδιαμφισβήτητη αυθεντικότητά του να γοητεύει και να συνεπαίρνει το κοινό του. Μέχρι σήμερα έχουν περάσει από την Black & White πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες και έχει γίνει δικαίως το κλαμπ – σήμα κατατεθέν της νυχτερινής διασκέδασης στην Αγία Νάπα. Ο χώρος έχει ανακαινιστεί το 2017 αλλά εξακολουθεί να έχει τα εικονικά στοιχεία που το καθιστούν ένα από τα πιο συναρπαστικά νυχτερινά κέντρα του κόσμου!

Όποιος περάσει τις πόρτες του έχει την ευκαιρία να αναβιώσει το παρελθόν, να ζήσει το παρόν και το μέλλον της μουσικής. Γιατί το Black & White έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον στη διασκέδαση.