Τα κλαμπ που όλοι αγαπήσαμε – Κολοσσός Club

Το 1998 στην περιοχή Κάππαρης στο Παραλίμνι, άνοιξε τις πόρτες του ο “Κολοσσός”, ένα club τεράστιων διαστάσεων, που έγραψε τη δικού του ιστορία!

Από την τελευταία του βραδιά έχουν περάσει ακριβώς 18 χρόνια… Το κλαμπ Κολοσσός όμως δεν το ξεχνάμε… Το θυμόμαστε γιατί ήταν ένα κλαμπ διαφορετικό, πρωτοπόρο και με σκηνικό «βγαλμένο από παραμύθι». Ήταν ένα κάστρο τεραστίων διαστάσεων με μεσαιωνική διακόσμηση που άπαξ και περνούσες από την είσοδό του μεταφερόσουν κατευθείαν σε άλλη διάσταση, σε άλλη εποχή. Είχε φαντασμαγορική δομική σύσταση και μαζί με τον τελευταίας τεχνολογίας ηχητικό και φωτορυθμικό εξοπλισμό του, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση σε όλο το κοινό, το οποίο το πλημμύριζε κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Η ουρά από το αυτοκίνητα ξεκινούσε από τον κυκλικό κόμβο του Κάππαρη λες κι έπεφτε μυστικό σήμα από τους νέους μεταξύ τους που έδιναν ραντεβού συγκεκριμένη ώρα. Άφηνες το αυτοκίνητο σου όπου έβρισκες και βιαζόσουν να μπεις μέσα να ξεκινήσεις το πάρτι. Δεν ήταν όμως εύκολο. Γιατί αν ήσουν τυχερός και έβρισκες γρήγορα να παρκάρεις, μετά είχες να αντιμετωπίσεις την αναμονή στην είσοδο. Εκείνη ήταν η περίοδος που γιγαντώθηκε το επάγγελμα της υποδοχής και όσα αγόρια και κορίτσια δούλευαν ως «πόρτα» έμοιαζαν με ροκ σταρς όπου με ένα νεύμα τους σε έκαναν να νιώθεις “εκλεκτός”. Αν τύχαινε να ξέρεις και προσωπικά αυτόν που έκανε το ξεδιάλεγμα, τότε γινόσουν ο πιο δημοφιλής της παρέας αφού οι υπόλοιποι έμπαιναν λέγοντας το μαγικό «είμαι μαζί του».

Μπαίνοντας μέσα στον Κολοσσό ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος. Το μαγαζί τίγκα, με περίπου 1600 άτομα κάθε βράδυ και εσύ να βγάζεις τις κεραίες πάνω για να δεις το «πρόσωπο». Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέραμε το wifi, τα κινητά ήταν σε βρεφική ηλικία σε σχέση με τώρα, χωρίς κάμερες, φίλτρα, stories κτλ. Δεν υπήρχαν Ίνσταγκραμ, ινφλουένσερς, φόλοουερς, σέλφι. Ο μόνος τρόπος απόδειξης για το ότι βρισκόσουν εκεί ήταν απλά να σε δούνε οι άλλοι. Γι’ αυτό και έπρεπε να χαιρετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Σαν άκουγες το «Απα πα πα» της Βανδή ταυτιζόσουν ντροπαλά, αλλά ξεθάρρευες όταν ο DJ έβαζε το «Ασανσέρ» του Αλκαίου και περίμενες τις «Κατάλληλες Προϋποθέσεις» για να κάνεις κίνηση. Κρατούσες βότκα πορτοκάλι στο χέρι ή ουίσκι κόλα και χόρευες κοιτάζοντας δεξιά και αριστερά.

Τον ΚΟΛΟΣΣΟ δεν τον βαριόσουν ποτέ και ήταν η νούμερο 1 επιλογή σου χειμώνα καλοκαίρι. Ναι, σωστά άκουσες. Γιατί ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ το καλοκαίρι μεταφερόταν στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος ήταν ακόμη μεγαλύτερος, ακόμη πιο εντυπωσιακός και μπορούσε να φιλοξενήσει τον διπλάσιο αριθμό ατόμων από το εσωτερικό.

Από τον ΚΟΛΟΣΣΟ πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής διασκέδασης, με τις εμφανίσεις των Παπαρίζου, Αλκαίο, Χατζηγιάννη, Λεμπέση να τερματίζουν το κοντέρ της διασκέδασης και να εκτοξεύουν το club στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα club όλης της Κύπρου. Από τις πιο “δυνατές” εμφανίσεις που καταγράφτηκαν ήταν αυτή του θρυλικού συγκροτήματος Boney M. Ατελείωτα πάρτυ, Fashion Show, γνωριμίες, ξέφρενοι ρυθμοί…

O ΚΟΛΟΣΣΟΣ ήταν ένα πραγματικό κλαμπ, ένας χώρος που έχει ταυτιστεί με ένα από τα πιο σημαντικά νυχτερινά κέντρα που γνώρισε η περιοχή μας. Έχοντας διαγράψει μια σταθερή πορεία στην νύχτα έγραψε τη δική του ιστορία και έκλεισε το 2003!