Συντριβή Antovov: Οι πρώτες εικόνες από τις έρευνες του στρατού για τα βλήματα που μετέφερε το αεροπλάνο

Ξεκίνησε η έρευνα του στρατού για τα πυρομαχικά που μετέφερε το Antonov, στο σημείο της συντριβής, ενώ οι σοροί των οχτώ επιβαινόντων στο αεροσκάφος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν οι 8 σοροί του πληρώματος του αεροσκάφους Antonov. 

Στις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών συνέδραμαν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης.

Φωτ: ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

To ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε για την εξέλιξη της επιχείρησης του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς και του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) που εστάλη από την Αθήνα για την διακρίβωση της άσπρης σκόνης που υπάρχει διάσπαρτη στην περιοχή του δυστυχήματος.

Μετά την προετοιμασία των δυο τμημάτων, προσωπικό του ΤΕΝΞ και της ΕΜΑΚ με ειδικό όχημα του Στρατού Ξηράς προχώρησε στη δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς των σορών σε χώρο απολύμανσης.

Μετά δε τη διαπίστωση από το ΕΔΛΟ/ΠΒΧ για τη μη ύπαρξη Ράδιο-Βιοχημικών και Πυρηνικών (ΡΒΧΠ) ουσιών, το ΤΕΝΞ εισήλθε στη περιοχή της συντριβής, ερευνά και σημαίνει τα βλήματα. 

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσή τους κάτι που θα κριθεί από το κλιμάκιο.

Φωτ: ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

lifo.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news