Στις φλόγες το εμβληματικό κτήριο των Peaky Blinders και Downton Abbey

Χρειάστηκαν πάνω από 100 πυροσβέστες για να σβήσουν την πυρκαγιά στο Dalton Mills.

Το ιστορικό κτήριο Dalton Mills που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων των σειρών Peaky Blinders και Downton Abbey, αλλά και πολλών ταινιών εποχής, τυλίχθηκε στις φλόγες, προξενώντας τεράστιες καταστροφές στο εσωτερικό του.

Το περιστατικό

Το κτήριο που βρίσκεται στο δυτικό Yorkshire της Αγγλίας, χρειάστηκε μία ομάδα 100 πυροσβεστών και τη βοήθεια 20 μανικών, προκειμένου να καταφέρουν να ελέγξουν τη μανιώδη πυρκαγιά. Η αστυνομία, μάλιστα, συμβούλευσε τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρά τους, εξαιτίας του καπνού που είχε κυριεύσει το κτήριο, ενώ απέκλεισε την περιοχή για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, τα συνεργεία παρέμειναν στο σημείο καθ᾽όλη την ημέρα προκειμένου να επιβλέψουν την κατάσταση, σε περίπτωση πιθανής αναζωπύρωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο ήταν χτισμένο το 1869 και λειτουργούσε ως κλωστοϋφαντουργείο, το οποίο απασχολούσε πάνω 2.000 εργαζομένους. Το 2011 είχε ξεσπάσει ξανά φωτιά στο σημείο, ενώ το κτίριο έχει εμφανιστεί επίσης στις ταινίες, The Great Train Robbery, Gunpowder, To Walk Invisible, και The Limehouse Golem.

Πηγή madamefigaro.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news