Στις άγριες στέπες & στις παγωμένες λίμνες της Χιλής

Το εθνικό πάρκο της χώρας προσφέρει μία μοναδική διαδρομή 2.700 χιλιομέτρων.

Καταγάλανες λίμνες απίστευτης ομορφιάς και χιονισμένα φιόρδ στο βάθος. Πεδιάδες καλυμμένες με αλάτι, χιονισμένα οροπέδια και πανύψηλες κορυφές. Σου ακούγεται ωραίο; Αν ναι, τότε μάλλον πρέπει να πας διακοπές στη Χιλή. Η κυβέρνηση της χώρας έχει δημιουργήσει ένα μονοπάτι 2,700 χιλιομέτρων που περνά μέσα από τη συγκλονιστική φυσική κληρονομιά της περιοχής. Βάλε παπούτσια για περπάτημα κι ετοιμάσου να γευτείς μία μοναδική εμπειρία.

Η ατέλειωτη αυτή διαδρομή ονομάζεται Ruta de los Parques de la Patagonia. Αν κάποιος καταφέρει να τη διασχίσει ολόκληρη θα έχει περάσει όχι από ένα, ούτε από δύο αλλά μέσα από 17 εθνικά πάρκα. Μιλάμε για μία απόσταση περίπου όσο απέχει η Βαρκελώνη από την Αθήνα.

Ξέχνα την πολυάσχολη καθημερινότητά σου και φρόντισε να χαθείς στην απάτητη φύση, εκεί όπου ο καθαρός αέρας είναι ακόμα πραγματικά καθαρός. Οι αχανείς κιτρινοπράσινες πεδιάδες και τα ψηλά βουνά θα σε κάνουν να νιώσουν μικρός. Η Χιλή πραγματικά μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα σε αυτήν τη διαδρομή: από κακοτράχαλες στέπες μέχρι ηφαίστεια κι ανθισμένα λιβάδια.

Το μονοπάτι ήταν μία ιδέα του Doug Tompkins, ιδρυτής της γνωστής μάρκας The North Face. Το ίδρυμά του, το οποίο ασχολείται με το να χτίζει εθνικά πάρκα ανά τον κόσμο και να προστατεύει είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, δώρισε περίπου 400 χιλιάδες εκτάρια γης στην κυβέρνηση της Χιλής. Εκείνη με τη σειρά της πρόσθεσε άλλα 4 εκ. εκτάρια και ιδού το αποτέλεσμα: ένα εθνικό πάρκο στο μέγεθος της Ολλανδίας.

 Αν είσαι διατεθειμένος να περπατήσεις πολύ και να χαθείς βαθιά μέσα στην άγρια φύση, τότε η διαδρομή που περνά μέσα από την Παταγονία -ένα από τα πιο ωραία μέρη της Γης όπως υποστηρίζουν έμπειροι ταξιδιώτες- θα σε αποζημιώσει. Άλλωστε η Παταγονία συνδυάζει μεγαλόπρεπα βουνά σαν τις Άλπεις με το ήπιο, εύκρατο κλίμα που θυμίζει Μεσόγειο. Ένας συνδυασμό που δύσκολα θα βρεις οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

Από: Esquire NL, esquire.com.gr

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news